Đukanović: Svako ko prijeti da se zapali ili žrtvuje mora dobiti jasan odgovor – više nas je na ovoj strani

Vidjeli ste kako je to završeno i vidjeli ste da su polomili zube oni koji su mislili da ruše državu. Ko god nam sada prijeti svojom spremnošću da će da se spali, da se žrtvuje, da nema boljeg momenta da se postane svetac nego sada da se napravi neko samoubistvo, mora da dobije jasan odgovor. Mnogo nas je više na ovoj strani, koji smo sve u životu do sada dali da ispravimo jednu istorijsku nepravdu i da obnovimo crnogorsku državu, koji smo vrlo ponosni na to svoje ostvarenje, i spremni smo da svim mogućim sredstvima branimo taj državni krov nad glavom, poručio je Đukanović, komentarišući prijetnje povodom usvajanja Prijedloga zakona o slobodi vjeroispovijesti

Foto: Printscreen/RTCG

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je da svako ko prijeti da je spreman da se zapali ili žrtvuje, mora dobiti jasan odgovor.

U emisiji Živa istina, koja će biti emitovana večeras na Prvom i Satelitskom programu TVCG od 20:05 h, rekao je da se vara svako pojedinačno ili bilo koja institucija da može pobijediti državu Crnu Goru.

“Ja nerado odgovoram logikom snage i logikom sile, ali mislim da o svim pitanjima, pa i onim važnim oko kojih se drastično razlikujemo, da je moguće tolerantno razgovarati. Ali, kada vas dovedu u situaciju da morate odgovoriti na njihove argumente onda želim da kažem da se vara svako pojedinačno ili bilo koja institucija da može pobijediti bilo koju državu, ukljućujući i državu Crnu Goru”, poručio je Đukanović u emisiji Živa istina.

A, bilo je mnogo takvih pokušaja, podsjeća Đukanović i ističe da su nam najsvježija takva sjećanja iz 2015. i 2016.

“Vidjeli ste kako je to završeno i vidjeli ste da su polomili zube oni koji su mislili da ruše državu. Ko god nam sada prijeti svojom spremnošću da će da se spali, da se žrtvuje, da nema boljeg momenta da se postane svetac nego sada da se napravi neko samoubistvo, mora da dobije jasan odgovor. Mnogo nas je više na ovoj strani, koji smo sve u životu do sada dali da ispravimo jednu istorijsku nepravdu i da obnovimo crnogorsku državu, koji smo vrlo ponosni na to svoje ostvarenje, i spremni smo da svim mogućim sredstvima branimo taj državni krov nad glavom”, poručio je Đukanović, komentarišući prijetnje povodom usvajanja Prijedloga zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Đukanović je rekao da bi moralo biti jasno, ne samo iz našeg, već i iz univerzalnog iskustva, da će uvijek biti manje pristalica, pa i manje motiva za rušenje nego za odbranu nečeg što je mukotrpno i pravedno stečeno i obnovljeno.

“Prema tome, nemojte nam se zalijetati, najljubaznije vas molimo”, poručio je Đukanović, prenosi rtcg.me.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!