Plav: Dnevni centar “Lipa” obilježio 3. decembar, Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Jasna Kolašinac, direktorica Centra, kazala je da aktivno rade na podizanju svijesti građana o problemima i poteškoćama sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom i njihove porodice

Foto: Privatna arhiva

Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama u razvoju “Lipa” Plav obilježio je 3. decembar, Međunarodni dan osoba sa invaliditetom u Centru za kulturu Plav.

Jasna Kolašinac, direktorica Centra, kazala je da aktivno rade na podizanju svijesti građana o problemima i poteškoćama sa kojima se susreću osobe sa invaliditetom i njihove porodice.

Foto: Privatna arhiva

“Čast nam je bila da ugostimo Saru Prelević, majku dvije djevojčice koje imaju Daunov sindrom i koja nam govorila o izazovima roditelja djece sa smetnjama u razvoju. Mislim da smo i ovaj put postigli cilj – da smo skrenuli pažnju na ovu izuzetno bitnu temu i da su naši sugrađani čuli i naučili nešto novo”, rekla je Kolašinac.

Foto: Privatna arhiva

U ime zaposlenih u Dnevnom centru “Lipa” zahvalila je svima koji su željela došli i podržali rad te ustanove. Posebno je zahvalila volonterima, učenicima Srednje škole “Bećo Bašić” iz Plava, koji, kako je rekla, uvijek pružaju nesebičnu pomoć korisnicima i uvijek su tu za Centar.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!