Skandal na sjednici povodom Dana opštine Budva: Puštena skraćena verzija himne, Mandić ušao nakon intoniranja

Nakon intoniranja himne u salu su ušli funkcioner Demokratskog fronta, Andrija Mandić i menadžer Opštine Milo Božović. Sjednicu su napustili odbornici DPS-a i odbornici vladajuće Crnogorske i SDP-a i član Predsjedništva GP URA Blažo Rađenović. Predsjednik budvanskog DPS-a, Predrag Jelušić, kazao je da su ogorčeni zbog ovakvog nepoštovanja državne himne

Foto: Printscreen/Vijesti.me

Svečana sjednica SO Budva, povodom Dana opštine, počela je skraćenom verzijom himne, instrumentalom koji je trajao nepunih minut, pišu “Vijesti”

Predsjednik Opštine Marko Carević kazao je da mu je žao što se desila tehnička greška, te da je to razlog što je emitovana samo jedna strofa himne. 

On je kazao da je protokolom dogovoreno da bude emitovan instrumental kompletne himne.

“Sigurno nije nepostovanje državne himne, barem kada sam ja u pitanju. Žao mi je, nije bila namjera, desi se”, kazao je nakon sjednice.

Nakon intoniranja himne u salu su ušli funkcioner Demokratskog fronta, Andrija Mandić i menadžer Opštine Milo Božović.

Sjednicu su napustili odbornici DPS-a i odbornici vladajuće Crnogorske i SDP-a i član Predsjedništva GP URA Blažo Rađenović.

Predsjednik budvanskog DPS-a, Predrag Jelušić, kazao je da su ogorčeni zbog ovakvog nepoštovanja državne himne.

Sekretar finasija iz redova SDP-a, Petar Odžić kazao je da nam “država svima mora biti iznad svakog političkog interesa.”

Ministarka Suzana Pribilović nije htjela da da izjavu novinarima zbog čega je ostala na svečanoj sjednici, kada su je odbornici DPS napustili.

Sjednici prisustvuju gradonačelnici Kotora i Bara iz redova DPS Željko Aprcović i Dušan Raičević.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!