BIA potvrdila autentičnost snimka na kojem ruski špijun plaća navodno srpskog oficira (VIDEO)

Kada je riječ o drugom čovjeku sa snimka, u BIA kažu da na tom slučaju intenzivno rade VBA i sve ostale bezbjednosne službe, uključujući i samu BIA, kako bi svi relevantni podaci biti postupni državnom vrhu, na čelu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem

Foto: YouTube/Printscreen

Bezbjednosno-informativna agencija potvrdila je autentičnost snimka na kojem ruski obavještajac Georgij Kleban daje novac jednom, navodno srpskom oficiru, piše “Blic”.

Snimak je definitivno autentičan i na njemu se nedvosmisleno nalazi ruski obavještajac Georgij Kleban, rečeno je Tanjugu u BIA.

Kada je riječ o drugom čovjeku sa snimka, u BIA kažu da na tom slučaju intenzivno rade VBA i sve ostale bezbjednosne službe, uključujući i samu BIA, kako bi svi relevantni podaci biti postupni državnom vrhu, na čelu sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

O detaljima slučaja, javnost će biti obaviještena nakon sjednice Savjeta za nacionalnu bezbjednost, koja će biti održana sjutra.

Ovim je potvrđeno pisanje “Blica” da je ruski diplomata i pripadnik vojne obavještajne službe Georgij Kleban akter snimka. Na snimku se vidi kako Kleban daje novac drugoj osobi, navodno jednom visokopozicioniranom zvaničniku Srbije.

Snimak je 17. novembra objavljen na YouTubeu, njegova autentičnost potvrđena je za “Blic”, a potvrdio ga je i ugledni istraživački novinar Hristo Grozev na svom Twitter nalogu.

Prema saznanjima “Blica”, na snimku sa ruskim obavještajcem je srpski zvaničnik sa činom oficira. Video su prenijeli brojni mediji u Srbiji i regionu, među kojima je i portal Radija Slobodna Evropa (RSE), koji je prenio i mišljenje eksperata da je snimak autentičan.

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je ranije danas za “Blic” da se VBA bavi mogućom špijunskom aferom u kojoj ruski špijuni vrbuju srpske agente i da će kasnije danas imati više informacija o tome.

“Razgovarala sam s predsjednikom Vučićem, on je dao nalog Vojno-bezbjednosnoj agenciji da slučaj ispita. Još nemamo sve podatke, ukoliko se ispostavi da je sve istina, onda će to biti ozbiljno pitanje i problem za nas”, rekla je Brnabić za “Blic”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!