U Istanbulu proslavljeno 30 godina Udruženja Bosna Sandžak, ambasador Kastratović najavio otvaranje generalnog konzulata

U okviru proslave emitovan je i tridesetominutni film o istorijatu udruženja od osnivanja do danas. Svečani dio završen je obraćanjem ministra unutrašnjih poslova Republike Turske Suleyman Soylua koji se dan ranije vratio iz prve zvanične posjete Crnoj Gori. Soylu je iskazao zadovoljstvo prijemom i gostoprimstvom, ali i ljepotama Crne Gore, i izrazio nadu da je posjeta samo početak buduće još uspješnije saradnje Crne Gore u Turske

Trideset godina od osnivanja Udruženja Bosna Sandžak, koje okuplja veliki broj iseljenika porijeklom iz Crne Gore, svečano je obilježeno u istanbulskoj opštini Bajrampaša.

Kako je saopšteno iz Uprave za dijasporu, otvorene su i nove prostorije Kulturnog centra, smještene u objektu u vlasništvu udruženja u Yildirim mahali, na Bajrampaši.

Pored Sandžaktara i turskih zvaničnika, prisutnima se obratio i ambasador Crne Gore u Republici Turskoj, Periša Kastratović, koji je, ističući posvećenost Crne Gore bližoj saradnji i unapređenju odnose sa našom dijasporom u Turskoj, naglasio da će uskoro u Istanbulu biti otvoren i Generalni konzulat Crne Gore.

Ambasador je ukazao da o važnosti odnosa i saradnje sa dijasporom najbolje govori brojnost delegacije Crne Gore koja je prisustvovala svečanosti, a činili su je ministar pomorstva i saobraćaja Osman Nurković, ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić, generalni konzul Crne Gore u Istanbulu Selim Lika, savjetnik predsjednika Crne Gore Amer Halilović i predsjednik i sekretar Skupštine opštine Rožaje Almir Avdić i Amer Dacić. Ispred Uprave za dijasporu svečanosti je prisustvovala Elvira Bekteši.

Foto: Uprava za dijasporu

U okviru proslave emitovan je i tridesetominutni film o istorijatu udruženja od osnivanja do danas. Svečani dio završen je obraćanjem ministra unutrašnjih poslova Republike Turske Suleyman Soylua koji se dan ranije vratio iz prve zvanične posjete Crnoj Gori. Soylu je iskazao zadovoljstvo prijemom i gostoprimstvom, ali i ljepotama Crne Gore, i izrazio nadu da je posjeta samo početak buduće još uspješnije saradnje Crne Gore u Turske.

Suleyman Soylu uručio je predsjedniku Udruženja Muhamedu Sandžaktaru odobrenje Ministarstva unutrašnjih poslova da se u nazivu ovog udruženja doda riječ Turska Bosna Sandžak (Turkiye Bosna Sancak).

Svečanosti, koju je otvorio Sandžaktar, prisustvovalo više stotina članova udruženja, kao i veliki broj zvanica iz Crne Gore, zemalja regiona i javnog i političkog života Turske.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!