Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Srđana Vojičića i napad na Jevrema Brkovića

Tužilaštvo i policija saopštili su da za ovo krivično djelo terete 39-godišnjeg Željka Vukovića iz Podgorice, koji je juče uhapšen i saslušan, dok policija intenzivno traga za još dvije osobe

Privođenje Vukovića (Foto: Printscreen/Vijesti.me/VIDEO

Crnogorske vlasti saopštile su danas da je policija nakon trinaest godina uhapsila osobu koja je učestvovala u napadu na pisca Jevrema Brkovića, kada je ubijen njegov tjelohranitelj Srđan Vojičić, koji je pokušao da zaštiti pisca od napadača.

Viša državna tužiteljka Lepa Medenica saopštila je da su intenzivne aktivnosti i prikupljene informacije forenzičkim podacima doveli do rasvjetljevanja ubistva Srđana Vojčića i pokušaja ubistva književnika Jevrema Brkovića.

Tužilaštvo i policija saopštili su da za ovo krivično djelo terete 39-godišnjeg Željka Vukovića iz Podgorice, koji je juče uhapšen i saslušan, dok policija intenzivno traga za još dvije osobe.

“Ovo lice biće saslušano u svojstvu osumnjičenog. U daljem postupku, tužilaštvo sa policijom će preduzimati sve dalje mjere i radnje”, rekla je Medenica, prenosi Glas Amerike.

Prema riječima direktora Uprave policije Enisa Bakovića, postoje dokazi iz kojih proizilazi da osumnjičeni Vuković nije direktni izvršilac ubistva Vojičića, te samim tim krivično djelo još nije do kraja rasvijetljeno.

“Ostalo je još rada na identifikaciji dva izvršioca”, rekao je Baković.

Srđan Vojičić ubijen je 24. oktobra 2006. ispred zgrade u kojoj živi Brković, u centru Podgorice, a vjeruje se da je jedan od napadača u njega ispalio više hitaca kada je pokušao da zaštiti Brkovića od napada.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Idi na VRH
error: Content is protected !!