Crnogorska sopranistica Tamara Rađenović 9. novembra u Karnegi Holu

Tamara Rađenović (24) je diplomirala na Kraljevskom muzičkom fakultetu u Londonu. Dobila je i stipendiju da uradi master studije na tom fakultetu. Do sada je nastupila na različitim domaćim i međunarodnim koncertima, festivalima, majstorskim klasama, takmičenjima u Crnoj Gori, Srbiji, Sloveniji, Austriji, Engleskoj, Nemačkoj, Italiji, Rumuniji, Španiji, Mauricijusu i SAD. U jesen 2018. godine imala je debi u Karnegi Holu u Njujorku

Crnogorska sopranistica Tamara Rađenović još jednom će u Karnegi Holu sa pijanistom Đorđem Nešićem, koji nastupa u SAD-u dugi niz godina, 9. novembra, sa početkom u 20 časova, održati koncert.

Na koncertu će izvesti arije Pučinija, Belinija, Gounoda, Vivaldija…

Tamara Rađenović (24) je diplomirala na Kraljevskom muzičkom fakultetu u Londonu. Dobila je i stipendiju da uradi master studije na tom fakultetu. Do sada je nastupila na različitim domaćim i međunarodnim koncertima, festivalima, majstorskim klasama, takmičenjima u Crnoj Gori, Srbiji, Sloveniji, Austriji, Engleskoj, Nemačkoj, Italiji, Rumuniji, Španiji, Mauricijusu i SAD. U jesen 2018. godine imala je debi u Karnegi Holu.

Tokom ove godine nastupala je u Engleskoj, Austriji, Italiji, Španiji, Hong Kongu, Crnoj Gori, Srbiji i SAD-u. Tokom ljeta 2019. debitovala na dva međunarodno priznata festivala u Crnoj Gori: Kotor Art i Grad Teatar Budva. Nastupala je i u Evropskom muzičkom institutu Beč.

Imala je 19, odnosno 20 godina kada ju je Montserat Cabalje izabrala da pjeva na njenim gala koncertima najljepših glasova u Saragosi, Španija, gdje učestvuje 12 pjevača koje je ona lično odabrala.

Tamara je imala dobru saradnju sa ruskim kulturnim centrom “Pushkin House” u Londonu. Nastupila je na prvom Medtner festivalu u Londonu, kao i britanskoj kulturnoj organizaciji i za koncertu posvećenom porodici Romanov, glumila u pozorištu Britten, imala solistički koncert u Gradskoj kući Novog Sada u Srbiji, novogodišnji solistički koncert u crkvi Svetog duha u Kotoru…

Opersko pjevanje počela je da studira sa 17 godina i dobitnica je brojnih nagrada.

Foto: tamararadjenovic.com

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!