Dječak (13) riješio slučaj nestanka žene prije 27 godina (VIDEO)

Auto se nalazio na dubini od oko šest metara, nije se baš najbolje vidi,o pa je Maks zaronio sa svojom GpPro kamerom. Njegovi roditelji su nakon toga zaključili da se radi o automobilu koji je sletio u jezero, pa su sve prijavili policiji

Maks Verenka (Foto: Printscreen)

Dječak od 13 godina je primijetio potopljeni automobil u jezeru i tako je pomogao policiji da riješi slučaj star 27 godina. 

Maks Verenka (Max Werenka) je tokom vožnje čamcem po jezeru Grifinu u Britanskoj Kolumbiji (Kanada) primijetio potopljeno vozilo, piše CNN.

Auto se nalazio na dubini od oko šest metara, nije se baš najbolje vidi,o pa je Maks zaronio sa svojom GpPro kamerom. Njegovi roditelji su nakon toga zaključili da se radi o automobilu koji je sletio u jezero, pa su sve prijavili policiji. 

Nakon dječakovog otkrića, došla je i policija poslije tri dana s ronilačkim timom i iz jezera izvukla olupinu automobila u kojem su pronašli tijelo žene. 

Otkrili su da se radi o Džanet Faris (Janet Farris), koja je nestala 1992. kad se uputila na svadbu, a njena porodica do danas nije znala šta se s njom dogodilo.

“Mislim da je najgore bilo ne znati. Pretpostavili smo da je možda zadrijemala za volanom pa sletjela s ceste ili je pokušavala da izbjegne životinju koja joj je istrčala pred auto”, ispričao je njen sin Džordž Faris (George), prenosi “Avaz”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!