Uoči stupanja na dužnost ambasadora Crne Gore u Turskoj: Periša Kastratović posjetio Upravu za dijasporu

Ističući odlične međudržavne odnose Turske i Crne Gore, Kastratović je naveo da će se tokom svog predstojećeg mandata angažovati na unapređenju ekonomske saradnje dvije države, kao i na unapređenju i jačanju odnosa između brojne crnogorske zajednice u Turskoj i matične države

Foto: Uprava za dijasporu

U okviru priprema za stupanje na dužnost izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u Turskoj, Upravu za dijasporu je posjetio Periša Kastratović. Sa njim je  razgovarao direktor Uprave za dijasporu, mr Predrag Mitrović.

Ističući odlične međudržavne odnose Turske i Crne Gore, Kastratović je naveo da će se tokom svog predstojećeg mandata angažovati na unapređenju ekonomske saradnje dvije države, kao i na unapređenju i jačanju odnosa između brojne crnogorske zajednice u Turskoj i matične države.

Razgovarajući o značaju naše dijaspore, direktor Mitrović je informisao Kastratovića o trenutnim aktivnostima Uprave za dijasporu i mjerama koje matična država ispunjava na planu saradnje sa svojim iseljeništvom. Takođe, Mitrović je govorio o nedavno završenoj i uspješno organizovanoj konstitutivnoj sjednici drugog saziva Savjeta za saradnju sa dijasporom-iseljenicima i “Danima dijaspore-iseljenika” koji su ove godine održani u Baru. Mitrović je istakao da potpredsjednik Savjeta i dva člana dolaze iz redova crnogorskih iseljenika u Turskoj.

Mitrović je, kako je saopšteno iz Uprave za dijasporu, informisao Kastratovića o brojnom stanju i aktivnostima iseljeničkih organizacija u Turskoj, kao i o odličnoj saradnji koju Uprava ima sa istim.

Mitrović se zahvalio Kastratoviću na posjeti i poželio mu uspjeh u radu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!