Hrvatska: U autobusu koji je dolazio iz Crne Gore pronađeno više od 340 kilograma marihuane

Tokom obavljanja granične kontrole, službenici policije su u unutrašnjosti autobusa pronašli 17 sportskih torbi u kojima se nalazio 41 paket s ukupno 341,8 kg marihuane. Zbog sumnje za krijumčarenje droge uhapšen je 40-godišnji vozač i još jedna osoba koja se dovodi u vezu s ovim krivičnim djelom. Oni se trenutno nalaze u prostorijama policije gdje se nad njima provodi kriminalističko istraživanje, kazao je rukovodlac Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica

Sa konferencije za medije (Foto: PU Dubrovačko-neretvanska)

Hrvatska policija zaplijenila je oko 340 kilograma marihuane na graničnom prelazu Karasovići, u autobusu koji je ulazio iz Crne Gore.

To je saopšteno na vanrednoj konferenciji za medije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.

Načelnik PU dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević kazao je da je to druga najveća zapljena droge na području njihove PU.

Rukovodlac Službe kriminalističke policije Zoran Tikvica objasnio je da se droga nalazila u autobusu dubrovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 40-godišnji hrvatski državljanin.

“Koji je ulaznoj graničnoj kontroli, iz pravca Crne Gore, pristupio u 15:25 sati. Tokom obavljanja granične kontrole, službenici policije su u unutrašnjosti autobusa pronašli 17 sportskih torbi u kojima se nalazio 41 paket s ukupno 341,8 kg marihuane. Zbog sumnje za krijumčarenje droge uhapšen je 40-godišnji vozač i još jedna osoba koja se dovodi u vezu s ovim krivičnim djelom. Oni se trenutno nalaze u prostorijama policije gdje se nad njima provodi kriminalističko istraživanje”, kazao je Tikvica, prenose “Vijesti”.

Dulist.hr prenosi da je Tikvica objasnio da je vozač autobusa nervoznim ponašanjem privukao pažnju carinika i da je, kada su ga pitali za sadržaj 17 identičnih crnih torbi, rekao da je riječ o sportskoj opremi fudbalera iz Brazila koje je dan prije prevozio. 

“Nakon što mu je izdata naredba da otvori jednu od torbi, policijski službenici su uočili pakete koji su upućivali na to da je u njima marihuana”, kazao je Tukvica. 

Objasnio je da su, u saradnji sa državnim tužiocem, od sudije za istragu tražili nalog za pretres i da su pretresom u tajnim pretincima pronašli još četiri torbe istog sadržaja. 

“Vozač je tokom jučerašnjeg dana ispitan kao osumnjičeni i danas će biti predat pritvorskom nadzorniku. Takođe, sinoć oko 21.30 uhapsili smo još jednu osobu sa područja Dubrovnika koja se dovodi u vezu s ovim krivičnim djelom i isti će danas biti procesuiran”, objasnio je Tikvica.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!