Pucnjava u Filadelfiji: Šest policajaca ranjeno, uhapšen osumnjičeni

Dva policajca bila su zarobljena u kući sa pucačem više pod četiri sata prije nego što su bezbjedno evakuisani

Foto: Printscreen/VOA news

Policija u Filadelfiji uhapsila je osumnjičenog rano u četvrtak nakon nekoliko sati duge pucnjave u kojoj je šest policajaca ranjeno. Povrijeđenim policajcima životi nisu ugroženi.

Portparol policije rekao je da su policajci, nakon što su odveli osumnjičenog u pritvor, obezbijedili kuću u kvartu Najstaun, gdje se naoružani muškarac zabarikadirao, piše Glas Amerike.

Situacija je započela u srijedu, kada je policajac otišao do te kuće da uruči nalog.

Dva policajca bila su zarobljena u kući sa pucačem više pod četiri sata prije nego što su bezbjedno evakuisani.

Vlasti su pokušale da komuniciraju sa pucačem, uključujući i nekoliko poziva telefonom, i rekle da je odgovarao na pozive, ali da nije ništa rekao.

Portparol policije rekao je da su svi povrijeđeni policajci dobili prostrjelne rane i da su pušteni iz lokalne bolnice do kraja dana u srijedu. Jedan policajac je zadržan na zbrinjavanju povreda nastalih kada se vozilo u kom je bio slupalo o barikadu u blizini lica mjesta.

Pucnjava je uzrokovala zatvaranje univerzitetskog kampusa Centra za medicinske nauke. Univerzitet je izdao upozorenje preko Twittera:

“Kampus Centra za medicinske nauke je zatvoren. Potražite sklonište. Zaključajte vrata. Budite tihi. Budite mirni. Policija je u akciji”.

Bijela kuća saopštila je da je predsjednik Donald Tramp “obaviješten o pucnjavi u Filadelfiji i da nastavlja da nadzire situaciju”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!