Đukanović i Marković čestitali Dan opštine Petnjica: Nastavljamo s ulaganjima u sjever

Petnjica će biti na korak od autoputa, pa će benefite ovog značajnog projekta osjetiti i ovaj kraj. Sa tako ojačanom i opremljenom infrastrukturom i odličnim uslovima za rad lokalne uprave za koju je Vlada izgradila administrativni objekat, siguran sam da jednu od najmlađih crnogorskih opština očekuje uspješna razvojna etapa, piše u čestitki premijera Duška Markovića

Foto: GOV.ME

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović i predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitali su 4. avgust, Dan opštine Petnjica predsjedniku Opštine Samiru Agoviću, predsjedniku Skupštine opštine Mehmedu Adroviću, odbornicima u lokalnom parlamentu i građanima.

„Obilježavanje ovog datuma prilika je za afirmaciju samostalno odabranog puta i preuzimanja odgovornosti za donošenje te dalekosežne odluke kojom je trasirana budućnost jedne od najmlađih opština u Crnoj Gori. Vjerujem da će Vaš posvećen rad, uz podršku Vlade i svih državnih organa u vremenu koje je pred nama, imati značajne pozitivne efekte za razvoj Petnjice i za kvalitetniji život ljudi bihorskog kraja i da će Petnjica biti sve prepoznatljivije pozicionirana na mapi Crne Gore, kao što je dala značajan doprinos obnovi njene državnosti i učvršćivanju multietničkog sklada, koji je naša dodata vrijednost u procesu evropske i evroatlantske integracije“, piše u čestitki Mila Đukanovića, saopšteno je iz njegovog kabineta.

„Napredak cjelokupnog društva prelama se kroz kvalitet života naših građana, na svakoj stopi Crne Gore. Vlada je dosljedna takvom opredjeljenju i stoga nastavljamo sa ulaganjima u sjever koja su prisutna u svim sektorskim politikama a posebno u turizmu i poljoprivredi, kao i kroz razvoj sveukupne infrastrukture“, navodi se u čestitki predsjednika Vlade.

Pored toga, kako se navodi, “samo u rekonstrukciju prve faze puta Berane – Petnjica uložili smo blizu četiri miliona eura, a do kraja godine očekujemo da budu završeni radovi na kompletnoj saobraćajnici, u koju ćemo investirati još blizu osam miliona”, saopšteno je iz Kabineta premijera.

“Petnjica će biti na korak od autoputa, pa će benefite ovog značajnog projekta osjetiti i ovaj kraj. Sa tako ojačanom i opremljenom infrastrukturom i odličnim uslovima za rad lokalne uprave za koju je Vlada izgradila administrativni objekat, siguran sam da jednu od najmlađih crnogorskih opština očekuje uspješna razvojna etapa“, piše u čestitki premijera Duška Markovića.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!