Sastanak Đukanović – Lanati: Crna Gora ostaje posvećena prioritetima i pravcima djelovanja NATO (VIDEO)

Impresioniran sam svim što je urađeno u protekle dvije godine. To je bio kolektivan trud, sveobuhvatan i efikasan. Svojim procesom integracije dali ste primjer drugima u regionu, kazao je Lanata, uz zahvalnost Crnoj Gori za podršku koju pruža Sjevernoj Makedoniji na njenom putu pune integracije

Foto: Predsjednik.me

U Crnoj Gori imate pouzdanog partnera i odgovornu članicu koja promoviše evropski i evroatlantski sistem vrijednosti na ovom dijelu kontitenta, rekao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović komandantu NATO savezničke komande za transformaciju Andreu Lanati, koji boravi u posjeti Crnoj Gori.

Đukanović je iskazao zadovoljstvo povodom posjete komandanta Lenata u trenutku kada Crna Gora sa ponosom obilježava dvogodišnjicu članstva u Alijansi.

“Crna Gora je u tom periodu, kao i tokom procesa pristupanja, prepoznala brojne šanse koje joj članstvo u tom klubu nudi, razumijevajući odgovornost članstva i prihvatajući da je to jedina pouzdana perspektiva stabilnosti Jugoistočne Evrope”, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Crne Gore.

Izrazio je zadovoljstvo završetkom procesa integracije Crne Gore u NATO i zahvalio na podršci Savezničke komande u realizaciji aktivnosti za pristupanje i integraciju nacionalnog sistema u NATO tokom protekle dvije godine. Crna Gora ostaje aktivno posvećena prioritetima i pravcima djelovanja NATO, uključujući i politiku otvorenih vrata i podršku integraciji Sjeverne Makedonije i prisustvo u misijama Alijanse.

Komandant NATO savezničke komande naglasio je da je počastvovan posjetom Crnoj Gori, “kada zajedno obilježavamo važan trenutak, a to je završetak integracije Crne Gore u NATO”. Čestitao je crnogorskom timu i predsjedniku lično na svemu što je urađeno u integracionom procesu i uloženim naporima, ističući da uspješnost procesa nije samo zasluga sektora odbrane već svih institucija.

“Impresioniran sam svim što je urađeno u protekle dvije godine. To je bio kolektivan trud, sveobuhvatan i efikasan. Svojim procesom integracije dali ste primjer drugima u regionu”, kazao je Lanata, uz zahvalnost Crnoj Gori za podršku koju pruža Sjevernoj Makedoniji na njenom putu pune integracije.

Lanata je naglasio da će Crna Gora i dalje imati snažnu podršku Savezničke komande koja će nastaviti da blisko sarađuje sa Crnom Gorom u daljim aspektima adaptacije i transformacije.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!