Papa Franjo i Frank-Valter Štajnmajer čestitali Milu Đukanoviću Dan državnosti

Vama i Vašim građanima upućujem pozdrave povodom proslave Dana državnosti Crne Gore sa molitvom mojom da svi nastavite da njegujete društvo na temeljima pravde, mira i solidarnosti. Neka Božji blagoslov bude nad Vašim narodom, navodi se u čestitki pape Franja

Foto: Fokuspress

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo i predsjednik Savezne Republike Njemačke Frank-Valter Štajnmajer uputili su čestitke predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću povodom 13. jula, Dana državnosti Crne Gore.

“Vama i Vašim građanima upućujem pozdrave povodom proslave Dana državnosti Crne Gore sa molitvom mojom da svi nastavite da njegujete društvo na temeljima pravde, mira i solidarnosti. Neka Božji blagoslov bude nad Vašim narodom“, navodi se u čestitki pape Franja.

Štajnmajer je, uz srdačne čestitke, predsjedniku lično i svim građankama i građanima Crne Gore, kazao da je Crna Gora je proteklih godina ostvarila mnogo, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Đukanovića.

“U pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom Vaša zemlja je daleko napredovala. Ovaj uspjeh zaslužuje veliko poštovanje. Tim važnije je sada da se proces reformi angažovano nastavi, prije svega u oblastima vladavine prava, borbe s korupcijom i organizovanim kriminalom, kao i slobode medija. Promjene treba da osjete i sami građani i građanke. Na ovom putu Vama i Vašoj zemlji želim mnogo energije i uspjeha. Rado se sjećam našeg razgovora ovdje u Berlinu. Budite uvjereni da će Vam Njemačka i ubuduće pružati podršku kao prijatelj i partner“, piše u čestitki njemačkog predsjednika.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!