Akcija Fondacije “Budi human”: Djeca Superheroji pomažu jedni drugima

Akcija je osmišljena na način da djeca iz Fondacije koja su na liječenju pomažu djeci koja još nijesu pošla na liječenje i za koje se prikuplja novac. Oni su napravili jedan jako human gest – fotografisali se i postali Superheroji Fondacije. Oni nijesu samo Superheroji Fondacije, oni su prije toga bili Superheroji svojih porodica, a uskoro će biti Superheroji čitave Crne Gore, naglasio je direktor Fondacije “Budi human”, Goran Jovanović

Foto: Fondacija “Budi human”

Korisnici Fondacije “Budi human” postali su dio sjajne akcije pod imenom “Superheroji” – djeca koja su otišla na liječenje pomažu djeci koja i dalje čekaju da se za njih sakupi novac.

To je saopšteno je na redovnoj godišnjoj konferenciji Fondacije “Budi human”.

Cilj akcije je, kao i uvijek, humanost, ali ovog puta na malo drugačiji način.

„Akcija je osmišljena na način da djeca iz Fondacije koja su na liječenju pomažu djeci koja još nijesu pošla na liječenje i za koje se prikuplja novac. Oni su napravili jedan jako human gest – fotografisali se i postali Superheroji Fondacije. Oni nijesu samo Superheroji Fondacije, oni su prije toga bili Superheroji svojih porodica, a uskoro će biti Superheroji čitave Crne Gore“, naglasio je direktor Fondacije “Budi human”, Goran Jovanović.

Pred objektivom poznatog fotografa Aleksandra Jaredića, djeca su se fotografisala u posebnim kostimima koje je obezbijedila Fondacija, dok je za sjajne maske bila zadužena umjetnica pod imenom Čedovište.

I postali su Superheroji!

„Oni se nalaze u jednoj priči, gdje su Superheroji. U ovom trenutku nijesmo htjeli da otkrijemo sve fotografije. Poenta cijele priče je da uručimo postere svim tim mališanima – svaki poster ima različitu priču, različite kostime… Sve fotografije ćete moći da gledate na društvenim mrežama, na portalima, na televiziji. Ovim putem bih želio da se zahvalim i Metropolisu koji je ustupio besplatno bilborde, na kojima će se nalaziti fotografije naših Superheroja, a takođe, veliko zadovoljstvo bih izrazio kompaniji Direct Media, koja će nam pomoći da ova priča odjekne što je moguće više, kao i kompaniji Vezuv Volcano, koja nas podržava već drugu godinu“, dodao je direktor Fondacije „Budi human“.

Fotograf Aleksandar Jaredić nije imao dilemu kada je dobio poziv da fotografiše mališane – pristao je da se priključi kampanji, jer mu je, kako ističe, cijela ideja bila fenomenalna.

Odmah je imao viziju šta bi i kako uradio, a kada su uključili i šminkerku, cijela priča je bila kompletna.

Foto: Fondacija “Budi human”

„Jedna od ideja za samo fotografisanje je bila da i toj djeci i roditeljima pružimo neki novi doživljaj, da fotografisanje prođe u najboljoj mogućoj atmosferi, i tako je i bilo. Čak mislim da smo svi bili iznenađeni koliko su djeca i roditelji kooperativni, tako da je to bilo jedno neobično i lijepo iskustvo za sve nas“, kazao je Jaredić.

Zlatni donator Fondacije „Budi human“, kompanija Vezuv Volcano, počastvovana je što je dio jedne ovakve priče – kampanje koja je vratila osmiijeh na lice djeci koja se bore za zdravlje, istakao je Sveta Vasiljević ispred kompanije Vezuv Volcano.

„Vratili su osmijeh djeci, koja su, nažalost, prerano ušla u borbu za vlastito zdravlje. Kompanija Vezuv je počastvovana što je dio ove fenomenalne priče. Čast nam je i što nam stoji ime ispod natpisa ‘Zlatni sponzor’, jer je privilegija što možete pomoći drugima. Iskoristio bih ovu priliku da pozovem društvene i privatne organizacije, subjekte, grupe, pojedince, svako ko je u mogućnosti da obrati pažnju na Fondaciju ‘Budi human’. Osjećaj koji mi dobijamo zauzvrat je neprocjenjiv“, dodao je on.

Kako je najavljeno, tokom septembra i oktobra Fondacije „Budi human“ planira i izložbu fotografija, gdje će svi zainteresovani moći da pogledaju sjajne Superheroje na jednom mjestu.

U proteklom periodu Fondacija je uspjela da prikupi novac za liječenje 16 mališana, u iznosu od skoro 538.000 eura. Trenutno se na sajtu Fondacije prikuplja novac za sedmoro djece.

Jovanović je kazao najveća zasluga za prikupljeni novac ide građanima Crne Gore, koji doniraju i pomažu onima kojima je to najpotrebnije.

„Naši planovi za narednu godinu su prevashodno da pomognemo djeci koja su oboljela od karcinoma, a koja su pomognuta od Fonda zdravstva, ali im nijesu plaćene neke osnovne stvari kao što su smještaj i slično, tako da aktivno radimo na otvaranju tih mogućnosti“, kazao je Goran Jovanović.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!