Šeikov sin preminuo usljed predoziranja drogom na orgijama u svojoj vili?

Tragedija izgubljenog mladog života spustila je zastave u Emiratima na tri dana. Šeiku Mohamedu je ovo drugi sin kojeg je izgubio u Velikoj Britaniji. Njegov sin iz prvog braka mrtav je pronađen 1999. godine, a kasnije je utvrđeno da je preminuo usljed predoziranja. Bile su mu svega 24 godine

Kalid bin Sultan Al Kasimi (Foto: Printscreen)

Modni dizajner i sin arapskog šeika Sultana bin Muhameda Al Kasimija, pronađen je mrtav u Londonu. Mladi šeik Kalid bin Sultan Al Kasimi preminuo je iznenada u 39. godini života, a modni svijet se oprašta od njega. Za sada su razlozi njegove prerane smrti nepoznati, ali se vjeruje da imaju veze sa drogom, jer je prethodno u njegovom stanu bila žurka sa orgijama i drogom.

Kako prenosi “Dejli mejl”, izvori kažu da je pronađena velika količina droge u njegovom stanu, ali policija još nije ni potvrdila ni demantovala ove navode.

“Prije smrti u njegovom stanu bila je žurka, na kojoj su gosti navodno koristili drogu i imali orgije”, rekao je neimenovani izvor, prenosi “Blic”.

Sumnja se da je šeik iznenada preminuo nakon uzimanja veće količine droge.

“Pored policijske istrage, naložena je hitna unutrašnja istraga, a osoblju je naređeno da ćuti”, dodao je izvor.

Mediji prenose da je Al Kasimi uživao u slobodi koju je imao u Londonu, ali da se ta priča ipak “završila tragično”.

Njegovoj sahrani je prisustvovao veliki broj ljudi.

“Bio je izuzetno talentovan i vrijedan radnik. Al Kasimi je bio divna osoba”, izjavio je njegov prijatelj i bivši partner Eliot Friz.

Policija za sada nije nikoga uhapsila zbog “neočekivane smrti” šeika.

Tragedija izgubljenog mladog života spustila je zastave u Emiratima na tri dana. Al Kasimi je živio u Londonu od devete godine, gdje ga je otac poslao u prestižnu školu Tonbridže u Kentu. Prije 11 godina lansirao je modnu marku “Qasimi Homme”, a imao je revije u Parizu i Bliskom istoku.

“San” piše kako je hitna pozvana u njegov penthaus u ponedjeljak ujutro, gdje je šeik pronađen mrtav. Nakon što su stigli, radnici hitne su pozvali policiju, a oni su navodno pronašli drogu te mjesto zločina na kojem se očito tokom vikenda odvijala luda zabava. Neki gosti su se drogirali i orgijali. Izvor koji je bio upućen u život mladog nasljednika tvrdi da je, kao i mnogi mladi Arapi, Al Kasimi uživao u slobodi koju London nudi. S druge strane, saradnici ga opisuju kao jako odgovornog i vrijednog čovjeka.

PRVI SIN PREMINUO PRE 20 GODINA OD PREDOZIRANJA

Šeik Mohamed duboko je potresen porodičnom tragedijom. Ovo je drugi sin kojeg je izgubio u Velikoj Britaniji. Naime, njegov sin iz prvog braka mrtav je pronađen 1999. godine, a kasnije je utvrđeno da je preminuo usljed predoziranja. Bile su mu svega 24 godine.

Pronađen je na podu kupatila porodične vile u Saseksu, sa špricem u veni. Da stvar bude gora, pronašao ga je upravo otac. Shvativši da je sin zatvoren dugo u kupatilu, šeik je svog radnika obezbjeđenja zamolio da provali kroz prozor u kupatilo, a kada je šeik ušao, našao je sina predoziranog.

Nakon što je preminuo njegov stariji sin, Kalid je postao njegov jedini muški potomak i nasljednik sultanovog bogatstva. Sultan je na čelu Šardžaha, trećeg najvećeg emirata u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, područja bogatog naftom.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!