Na pješačkom prelazu usmrtio djevojku (17): Sinu Željka Mitrovića nanogica i godina kućnog pritvora

Mitrović je 18. jula 2013. godine, vozeći džip BMV Ustaničkom ulicom, na pješackom prelazu udario i usmrtio Andreu Bojanić. Prema navodima tužilaštva, vozio je brzinom većom od 81 kilometar na sat. Mitrović je pobjegao sa mjesta nesreće, a u policiju ga je odveo njegov otac Željko Mitrović

Sin vlasnika Pink televizije Željka Mitrovića, Aleksandar Mitrović, osuđen je danas na godinu dana kućnog pritvora uz elektronski nadzor (nanogicu) zbog saobraćajne nesreće u kojoj je nastradala Andrea Bojanić (17), u julu 2013. godine.

Mitroviću se u kaznu se uračunava i vrijeme koje je proveo u pritvoru od 19. jula 2013. do 4. oktobra iste godine, pa mu je ostalo da odsluži manje od deset mjeseci.

Portparol Prvog osnovnog suda u Beogradu Bojana Stanković rekla je za agenciju Tanjug da je Mitrović osuđen zbog krivičnog djela “teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i krivično djelo nepružanje pomoći povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi”.

Mitrović je 18. jula 2013. godine, vozeći džip BMV Ustaničkom ulicom, na pješackom prelazu udario i usmrtio Andreu Bojanić. Prema navodima tužilaštva, vozio je brzinom većom od 81 kilometar na sat.

Mitrović je pobjegao sa mjesta nesreće, a u policiju ga je odveo njegov otac Željko Mitrović.

I tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbu na ovu presudu Apelacionom sudu u roku od osam dana.

Iz Prvog osnovnog tužilaštva za portal Raskrikavanje kažu da će se žaliti na presudu, a to najavljuje i otac pokojne Bojanić.

„Ovo je presuda ocu, a ne sinu, i politički motivisana presuda. Ja sam zatečen i žaliću se na presudu“, izjavio je Savo Bojanić, prenosi Glas Amerike.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!