Hašim Tači uručio Medlin Olbrajt Orden slobode: Kosovo zaslužuje da ga svi priznaju (VIDEO)

Olbrajt je rekla da je voljna da primi orden, ali da najviše uživa u tome da bude dio Kosova. “Nikad neću zaboraviti godine rata, ljude koji pjevaju ‘Hvala vam, SAD’. Mislim da je SAD uradio pravu stvar. Počašćena sam što sam ovdje s vama. Kosovo je nezavisna zemlja i stoga zaslužuje da bude priznato”, rekla je Olbrajt

Foto: Printscreen

Bivša američka državna sekretarka Medlin Olbrajt izjavila je danas u Prištini da je Kosovo nezavisna država i da zaslužuje da ga svi priznaju, javlja Beta.

Olbrajt od juče boravi na Kosovu u okviru obilježavanja 20 godina od ulaska međunarodnih mirovnih snaga, a predsjednik Kosova Hašim Tači uručio joj je Orden slobode.

Tom prilikom je rekla da je voljna da primi orden, ali da najviše uživa u tome da bude dio Kosova.

“Nikad neću zaboraviti godine rata, ljude koji pjevaju ‘Hvala vam, SAD’. Mislim da je SAD uradio pravu stvar. Počašćena sam što sam ovdje s vama. Kosovo je nezavisna zemlja i stoga zaslužuje da bude priznato”, rekla je Olbrajt.

Tači je rekao da će ona uvijek ostati heroj naroda Kosova.

“Blagosloveni smo kao zemlja koju ste Bil Klinton i vi vratili u svoju porodičnu kuću i u koju ste došli da čestitate 20. godišnjicu slobode Kosova, 20. godišnjicu nade i povjerenja. Znali ste da ujedinite demokratski svijet. Kao predsjednik Kosova i vaš prijatelj, dozvolite mi da dodijelim Orden slobode za vaš izvanredni doprinos slobodi i nezavisnosti Kosova”, rekao je Tači.

Olbrajt je danas primio i predsjednik Skupštine Kosova Kadri Veseli, a u Prištini će u okviru manifestacija biti otkrivena i njena bista.

Predsjednik Kosova danas će primiti i bivšeg zapovjednika snaga NATO-a u Evropi Veslija Klarka, koji je rukovodio akcijama NATO-a protiv tadašnje Savezne Republike Jugoslavije, prenosi Al Jazeera.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!