Hiljade kilometara nijesu prepreka: Crnogorci u Melburnu proslavili Dan nezavisnosti (VIDEO)

Počelo se intoniranjem crnogorske himne, koju su svi prisutni dostojanstveno ispratili i glasovno podržali. Prije početka proslave goste je pozdravio Josip Lukić, glavni organizator i potpredsjednik MEAA, nakon čega im se obratio predsjednik udruženja Mihailo Mandić

Crnogorska etnička zajednica Australije (MEAA) je i ove godine na dostojanstven način proslavila Dan nezavisnosti Crne Gore. Kako je to već postalo dio tradicije – jednom godišnje ova zajednica organizuje promociju Crne Gore u Sidneju na prestižnoj premijerskoj večeri, a Dan nezavisnosti se proslavi u Melburnu. Hiljade kilometara ne predstavljaju problem da jedni drugima ne uveličamo druženje.


Proslava Dana nezavisnosti održana je u restoranu M/eat Mahoneys u melburnškom predgrađu Thomastown VIC. Prepuna sala gostiju uživala je u duetu Sonje i Nazifa.


Počelo se intoniranjem crnogorske himne, koju su svi prisutni dostojanstveno ispratili i glasovno podržali. Prije početka proslave goste je pozdravio Josip Lukić, glavni organizator i potpredsjednik MEAA, nakon čega im se obratio predsjednik udruženja Mihailo Mandić.


U svom govoru Mandić se zahvalio domaćinima, ukazao na značaj ovog datuma i osvrnuo na put zajednice iza kojeg stoje 22 godine teškog rada, mnogi izazovi i značajni rezultati.


Iz Sidneja su, pored Mihaila Mandića, bili prisutni i Vesna i Vasilije Špadijer. Lijepo druzenje uljepšalo je i 15 novih članova koji su tako obogatili članstvo ovog udruženja, na čemu im se rukovodstvo iskreno zahvaljuje i obećava da će se truditi da ne iznevjeri njihovo povjerenje.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!