Treći dan istrage ubistva Mijovića i Jovanovića: Sukob zbog droge, tragovi vode do balkanske mafije?

Prema pisanju njemačkog “Bilda”, istraga provjerava i mogućnost da je ranjeni Vesković ubio Mijovića i Jovanovića i da je tada, zapravo, teško ranjen. Tokom dosadašnje istrage, u obližnjoj šumi istražitelji su pronašli nekoliko komada oružja s prigušivačima za koje se vjeruje da je korišćeno u ovom zločinu. Njemački mediji su objavili saznanja iz tamošnje istrage, po kojima su Mijović i Jovanović stradali kada su nepoznate osobe sa fantomkama na glavama upale u stan i otvorile vatru iz automatskog oružja

Ni trećeg dana istrage nijesu poznati detalji istrage o ubistvu Podgoričana Darka Mijovića i Nikole Jovanovića i ranjavanja Miloša Veskovića i Miloša Pavićevića u njemačkom gradiću Forst.

Pozivajući se na svoja saznanja njemački mediji objavljuju da je mogući motiv zločina sukob zbog droge i dodaju da su istražitelji u štek stanu koji su koristili crnogorski državljani pronašli sadnice marihuane.

Njemački mediji tvrde da tamošnji istražiteji sumnjaju da je motiv krvavog napada spor kriminalnih bandi zbog droge i da tragovi vode do balkanske mafije.

Istražioci su u stanu ubijenih crnogorskih državljana koji se dovode u vezu sa škaljarskim klanom pronašli sadnice marihuane, a kako prenose tamošnji mediji, ranjenog muškarca starog 38 godina njemačka kriminalistička policija sumnjiči zbog veza s organizovanim kriminalom.

U policijskim izvještajima on je označen kao “opasan, naoružan i član organizovane kriminalne grupe”.

Riječ je, kako Televizija Vijesti saznaje, o Milošu Veskoviću.

Prema pisanju njemačkog “Bilda”, istraga provjerava i mogućnost da je ranjeni Vesković ubio Mijovića i Jovanovića i da je tada, zapravo, teško ranjen.

Tokom dosadašnje istrage, u obližnjoj šumi istražitelji su pronašli nekoliko komada oružja s prigušivačima za koje se vjeruje da je korišćeno u ovom zločinu.

Njemački mediji su objavili saznanja iz tamošnje istrage, po kojima su Mijović i Jovanović stradali kada su nepoznate osobe sa fantomkama na glavama upale u stan i otvorile vatru iz automatskog oružja.

Mijović i Jovanović su upucani u glavu, a Vesković je iako teško ranjen uspeo da se odvuče iz stana do susjedne kuće.

Teško ranjen zvonio je na vrata jednog stana, međutim kako mu niko nije otvarao, on je tako sav krvav ležao ispred vrata skoro pet sati.

Ujutro ga je pronašao stanar u besvjesnom stanju i odmah pozvao policiju.

Teško ranjeni Vesković, koji je gotovo iskrvario hitno je helikopterom prebačen u bolnicu gdje se i dalje nalazi u teškom zdravstvenom stanju i gdje ga čuva policija.

Iako se prvih dana istrage spominjalo ranjavanje Miloša Pavićevića, sada o njegovom zdravstvenom stanju nema ni riječi, prenpse “Vijesti”.

Israga o ovom slučaju je, dodaju mediji, opsežna, jer policija vjeruje da stan u kojem je počinjen zločin nije korišćen samo za proizvodnju droge, već i za skladištenje i distribuciju narkotika.

Oni su zaplijenili dva potpuno nova automobila marke “reno” koja su bila parkirana ispred stana, a za koje se sumnjalo da je u njima podmetnut eksploziv, što se pokazalo kao netačno.

Takođe, sumnja se da su u stanu bili još jedan hrvatski i crnogorski državljanin koji su uspjeli da pobjegnu.

Njihov identitet možda bude poznat nakon što bude gotovo DNK vještačenje.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!