Marković uoči presude za državni udar: Nema vanrednog stanja, službe nisu u pripravnosti

Nemamo procjenu da se u Crnoj Gori može desiti nestabilnost pa i ovim povodom. Službe bezbjednosti su u redovnim aktivnostima, funckioneri rade svoj posao u okviru svojih nadležnosti sa sistemom bezbjednosti koji je redovan, rekao je Marković

Foto: Printscreen/rtcg.me

Premijer Duško Marković kazao je da procjene, uoči izricanja presude za pokušaj terorizma, pokazuju da nema nikakvih najava da bi se u Crnoj Gori mogla desiti nestabilnost ili vanredna situacija.

Marković je rekao da službe bezbjednosti i nadležni rade posao koji je u njihovoj nadležnosti, te da nijesu u stanju pripravnosti zbog najavljene presude.

“Nema nikakvog posebnog, ni vanrednog stanja. Nemamo procjenu da se u Crnoj Gori može desiti nestabilnost pa i ovim povodom. Službe bezbjednosti su u redovnim aktivnostima, funckioneri rade svoj posao u okviru svojih nadležnosti sa sistemom bezbjednosti koji je redovan”, rekao je Marković.

On je istakao da je svako ispoljavanje nespremnosti poštovanja sudskih odluka “vid pritiska na samostalnost pravosuđa i njegov rad”.

“Ustavna je pozicija suda kao samostalne grane vlasti da ne bude izložena političkim pristiscima. Ovo smatram nekom vrstom pritiska. Vidjećemo kakva će btii sudska odluka, kakva će biti reakcija tim povodom”, istakao je Marković, prenosi rtcg.me.

On je poručio da vjeruje u odgovornost političkih lidera DF-a.

“To je najjača opoziciona politička snaga u Crnoj Gori. Oni kao politički subjekt nijesu zaduženi i nije im politički program da izazivaju nestabilnost i nerede, nego nose i odgovornost za stanje u zemlji”, poručio je Marković, navodeći kako razumije da je proces bio iscrpljujući.

Vjeruje, kako je rekao, u ličnu i političku zrelost DF-a, te navodi da nije zabrinut oko dešavanja koja će uslijediti nakon objave sudske odluke.

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Idi na VRH
error: Content is protected !!