Stravična nesreća kod Kuršumlije: Petoro poginulih u sudaru autobusa i kamiona, putnici gorjeli

Bio sam iza kamiona kada je autobus prešao na našu stranu i udario u kamion. Pokušali smo da ugasimo požar koji je započeo iza kabine kamiona. Bio je duboko i nismo mogli da dopremo. Bio je i jedan oficir policije. Oko osam nas je pokušavalo da ugasi požar i izvlači stradale, kazao je za “Kurir” čovek koji je bio u automobilu iza kamiona

Foto: MUP Srbije

Na magistralnom putu Niš – Priština, u selu Barlovo kod Kuršumlije, jutros je oko 6:45 časova došlo je do teške saobraćajne nezgode u kojoj je, prema najnovijim informacijama, nastradalo pet osoba, a šest je povrijeđeno.

Na mjestu direktnog sudara autobusa i kamiona stradao je vozač autobusa Nišekspresa S. M, vozač kamiona tutinske registracije Z. K, kao i dvije žene – putnice autobusa, koje su izgorjele na mjestu nesreće.  

Foto: MUP Srbije

Peta žrtva – teško povrijeđena medicinska sestra iz Prokuplja, preminula je na operacionom stolu u niškom Kliničkom centru, prenosi “Kurir”

U međuvremenu se pronio glas i da je u autobusu izgorjela i treća žena, da bi to potom bilo demantovano. Situacija je onda postala još nejasnija jer se sada o toj trećoj ženi, koja je navodno bila u autobusu, ne zna ništa – ni ko je, ni gdje je. 

Foto: MUP Srbije

U autobusu, koji se posle direktnog sudara s kamionom zapalio i potpuno izgorio, bilo je desetak putnika.

“Bio sam iza kamiona kada je autobus prešao na našu stranu i udario u kamion. Pokušali smo da ugasimo požar koji je započeo iza kabine kamiona. Bio je duboko i nismo mogli da dopremo. Bio je i jedan oficir policije. Oko osam nas je pokušavalo da ugasi požar i izvlači stradale”, kazao je za “Kurir” čovek koji je bio u automobilu iza kamiona.

Foto: MUP Srbije

On je pozvao i Hitnu pomoć i u Kuršumliji i u Prokuplju.

Prema rečima doktorke Nevene Vučković iz kuršumlijskog Doma zdravlja, šestoro je teže povređenih pacijenata koje su vatrogasci uspjeli da spasu i prebačeni su u prokupačku bolnicu, dok su tijela ostalih putnika izgorjela u autobusu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!