Islamska država preuzela odgovornost za napade u Šri Lanki

Broj poginulih u samoubilačkim napadima na crkve i hotele u Šri Lanki na Uskrs porastao je na 321 danas, na nacionalni dan žalosti, a među njima je 45 djece

Foto: St.Sebastian’s Church, Katuwapitiya, Negombo,Sri Lanka

Islamska država (ISIL) preuzela je odgovornost za terorističke napade u Šri Lanki, javljaju agencije.

Broj poginulih u samoubilačkim napadima na crkve i hotele u Šri Lanki na Uskrs porastao je na 321 danas, na nacionalni dan žalosti, a među njima je 45 djece. 

U zemlji je u ponedjeljak veče uvedeno vanredno stanje kako bi vlasti održale sigurnost i rad osnovnih službi tokom istrage o bombaškim napadima.

Policija je, prenosi “Avaz”, rekla da se broj žrtava povećao jer su mnogi ranjeni podlegli povredama u bolnici, a da je više od 500 ljudi u bolnicama. Žrtvama je odana počast u utorak sa tri minuta ćutnje. Visoke bezbjednosne mjere sprovode se u Kolombu i u Negombu, 35 kilometara sjeverno od glavnoga grada, gdje se održava masovni pogreb blizu crkve u kojoj je ubijeno više od 110 ljudi. 

Vanredno stanje daje bezbjednosnim snagama posebna ovlašćenja, uključujući pravo na pretraživanje i hapšenje.

Uhapšeno je više od 35 ljudi. Eksplozije su se dogodile za vrijeme uskrsnih misa u hrišćanskim crkvama u Negombu, Batikaloi i Kolombu i u luksuznim hotelima u Kolombu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!