Danskom milijarderu na Šri Lanki ubijeno troje djece, supruga mu lutala i govorila: “Molite se za mene”

Vlasnik ASOS-a i najveći danski milijarder Anders Holč Povlsen je objavio da je troje od četvoro njegove djece ubijeno u terorističkom napadu na Šri Lanki tokom Uskrsa, prenosi Dejli Mejl.

Anders Holč Povlsen sa suprugom (Foto: YouTube/Printscreen)

Povlsen je drugi najveći privatni zemljoposjednik u Velikoj Britaniji i najveći dioničar ASOS-a.

Danski milijarder Anders Holč Povlsen (46) vlasnik je međunarodnog lanca trgovina odjećom Bestseler (sadrži modne marke Vero Moda i Jack&Jones), najveći doničar britanske onlajn trgovine ASOS i drugi najveći dioničar njemačke onlajn trgovine Zalando.

Vijest je za BT potvrdio Džesper Stubkier, direktor komunikacija u firmi Bestseler.

“Nažalost, potvrđujemo tužnu vijest. Molimo vas da poštujete privatnost i nemamo daljih komentara”, rekao je on, prenosi “Jutarnji list”.

Svjedok po imenu Kieran Arasaratnam rekao je u nedjelju za BBC da je video “Dankinju koja je izgubila troje djece” u bombaškom napadu na hotel Šangrila.

Posljednja slika sestara (Foto: Instagram)

“Rekla je: ‘Molite se za mene, molite se za mene’”, kazao je on.

Arasaratnam je kasnije na Facebooku napisao: “Danska porodica sa troje djece. Roditelji su preživjeli. Djeca su im izgleda poginula. Imam troje djece i tačno znam kako se sada osjećaju”.

Jedna od Povlsenovih ćerki, Alma Storm Holč Povlsen, prije nekoliko je dana na Instagramu objavila fotografiju svojih sestara Astrid, Agnes i Alfred na Šri Lanki.

Prema pisanju Forbesa iz 2018. godine, Povlsen je najbogatiji Danac na svijetu, “težak” 7,9 milijarde američkih dolara. Danac je vlasnik 89.000 hektara zemlje u Škotskoj, što ga čini najvećim privatnim zemljoposjednikom u toj zemlji.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!