Tuga, bol i nevjerica u BiH: Samo nekoliko minuta nakon sahrane na Palama, zadesila ih smrt pri povratku u Sarajevo

Tužna vijest brzinom munje prenijela se kroz školu, a djeca su neutješno plakala. Potresne scene djece koja plačući govore umrla nam učiteljica, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Na društvenim mrežama mnogi od njih su se oglasili, još ne mogu da veruju da ih više nema

Mina Kadrić, Almina Ćorović, Lejla Sadiković i Merima Balkić

Četiri zaposlene Osnovne škole “Kovačići”, profesorka razredne nastave Lejla Sadiković, pedagog Merima Balkić, higijeničarka Mina Kadrić i bivša direktorka škole Almina Ćorović poginule su juče na putu Sarajevo-Pale, kada je vozilo u kojem su se nalazile sletjelo u rijeku Miljacku.

Tuga, bol i nevjerica u BiH. Četiri žene krenule su na sahranu koleginici na Palama i nisu se vratile. Poginule su u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila kod tunela “Čeljigovići” u blizni Sarajeva. Automobil “pežo 207” skliznuo je sa saobraćajnice u rijeku Miljacku.

U Osnovnoj školi “Kovačići” svi su šokirani i tužni nakon stravične informacije da su u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Sarajeva nastradale njihove četiri koleginice. Zatražena je i intervencija Hitne pomoći.

Tužna vijest brzinom munje prenijela se kroz školu, a djeca su neutješno plakala. Potresne scene djece koja plačući govore “umrla nam učiteljica”, nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Na društvenim mrežama mnogi od njih su se oglasili, još ne mogu da veruju da ih više nema.

Kako prenosi portal Srpskainfo, njihovi prijatelji bili su neutješni nakon što su čuli strašne vijesti.

“Prije dosta godina, upoznala sam Merimu. Studentski dom Nedžarići. Ona i njena cimerka Selma su bile tad dva najnasmejanija i najpozitivnija lika u domu. Tu je bio i Faruk, Selmin momak, čitaonica i druženje ispred nje. A njih dvije nerazdvojne, od vrtića. Krajiške. Prvo je otišla Selma, nakon teške bolesti. Svake godine u isto vreme u dnevnim novinama sjećali su je se Faruk i Merima. Danas je otišla i Merima. Molila sam Boga, kada sam čula vijest da su u pitanju radnice OŠ “Kovačići”, samo da nije ona. Ne znam kad sam zaplakala za nekim, za njom plačem cijeli dan”,  napisala je Merimina prijateljica.

Saučešća školi i porodicama nastradalih žena stižu sa svih strana.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!