Vlada za opštinu Plav obezbijedila milion eura više

Došao sam u Plav da bismo mijenjali stvari na bolje i da bi Plavljani osjetili benefite Vladine politike regionalnog razvoja, kazao je premijer Marković

Foto: GOV.ME

Vlada Crne Gore obezbijedila je milion eura više iz državnog budžeta za opštinu Plav za 2019. godinu, kazao je predsjednik Vlade Duško Marković na sastanku sa lokalnim rukovodstvom.

“Došao sam u Plav da bismo mijenjali stvari na bolje i da bi Plavljani osjetili benefite Vladine politike regionalnog razvoja”, kazao je premijer Marković, saopšteno je iz Vlade.

Premijer je ukazao na važnost stabilizacije lokalnih javnih finansija, ali i na izdašnu podršku Vlade kako kroz direktnu budžetsku podršku, tako i kroz investicije iz Kapitalnog budžeta, koji je najveći od obnove nezavisnosti Crne Gore. Takođe, premijer je saopštio da sjever može očekivati značajne benefite i od programa ekonomskog državljanstva od kojeg će sredstva biti korištena za izgradnju infrastrukture u opštinama na sjeveru.

Na sastanku je saopšteno da su u toku brojni infrastrukturni projekti vrijedni preko 1,5 miliona eura, a posebno su važni milion eura vrijednih projekti dječijeg igrališta i sportskih terena, kao i rekonstrukcija škole u Vojnom selu.

Foto: GOV.ME

Istaknut je značaj puteva Plav – Dečani, Plav – Bogićevica, kao i putnog pravca od Podgorice preko Dinoše do Cijevne Zatrijebačke koji će približiti Plav centralnom i južnom dijelu države, a koji je vrijedan 11 miliona eura. 

Zajednički je konstatovan značaj revitalizacije i zaštite Plavskog jezera bez kojeg se Plav ne može razvijati i iskoristiti svoje potencijale.

Predsjednik Opštine Plav Mirsad Barjaktarević je izrazio zadovoljstvo posjetom i pozitivno ocijenio ukupni doprinos predsjednika Vlade razvoju sjevera.

“Vi ste prijatelj svih nas u lokalnim samoupravama i borac za razvoj sjevera”, kazao je predsjednik Skupštine opstine Plav Šefket Jevrić.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!