Dolijao plaćeni ubica, Srbin sa najviše crvenih potjernica: Čaba Der uhapšen u Češkoj

Za osumnjičenim D. Č. je više država raspisalo međunarodne potjernice i evropske naloge za hapšenje

Čaba Der (Foto. Mađarska policija)

Čaba Der (39) plaćenik iz Čantavira, osumnjičen da je u beogradskom naselju Banovo brdo ubio Nebojšu Markovića, uhapšen je u Češkoj, javlja Blic“.

Na osnovu međunarodne poternice sinoć je u Pragu uhapšen D. Č. (1980) koji se sumnjiči da je 5. januara ove godine na Banovom brdu ubio tridesetsedmogodišnjeg muškarca.

Republika Srbija će zatražiti ekstradiciju osumnjičenog D. Č. kako bi, za krivično delo za koje se sumnjiči, bio procesuiran u toj zemlji.

Za osumnjičenim D. Č. je više država raspisalo međunarodne potjernice i evropske naloge za hapšenje.

Der Čaba je Srbin sa najviše crvenih potjernica. On je za pet mjeseci ubio tri osobe, a za njim su tragale policije iz Srbije, Mađarske i Holandije.

On je prošlog juna u jednom italijanskom restoranu u Holandiji likvidirao Hrvata Ivana Serdarušića (62), kontroverznog biznismena koji je učestvovao u švercu 100 kilograma kokaina. U javnost je izašao snimak kamera za video nadzor na kojima se vidi kako Čaba ulazi u restoran i Serdarušiću iz pištolja sa prigušivačem puca u glavu naočigled brojnih gostiju

Holandski mediji ubijenog Serdarušića povezali su sa lokalnim kriminalnim grupama, uz napomenu da nije bio visoko rangiran u amsterdamskom podzemlju, ali se vjerovalo da je njegova likvidacija povezana sa sumnjivim poslovima.

Za Derom je i mađarska policija raspisala potjernicu jer ga sumnjiče za likvidaciju biznismena Lasva V. 20. septembra prošle godine u Budimpešti, nepuna dva meseca nakon ubistva u Amsterdamu. On je biznismena ubio na parkingu u Budimpešti tako što ga je primorao da klekne i pucao mu u glavu.

Plaćenik je 5. januaru na Banovom brdu ubio Nebojšu Markovića i identifikovan je na osnovu snimka kamera.

Marković nije bio povezivan sa bilo kakvim kriminalnim radnjama, niti je imao dosije u policiji, zbog čega se smatra da je Čaba ubio pogrešnog čoveka, te da je prava meta bio Aleksandar Š. koji živi u istoj zgradi kao i Marković.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!