Ne pomaže ni DNK analiza: Albanski blizanci – provalnici o jadu zabavili sudove i policiju u Italiji

Braća Truši, etnički Albanci, jednojačani blizanci koji se jednako oblače i imaju iste tetovaže, nose toliko sličan genetski profil da ih je moguće razlikovati jedino otiscima prstiju. A momci, naravno, na “poslu” nose rukavice

Foto: Printscreen

Italijanske sudije muku muče kako da osude serijskog provalnika pošto nikako ne uspijevaju da ustanove ko je počinio krađe za koje se tereti – on ili njegov jednojajčani blizanac.

Sud u Veroni prije nekoliko dana oslobodio je Eduarda Trušija (34) optužbe za tešku krađu jer se ni DNK analizom nije moglo dokazati je li na mjestu zločina bio on ili njegov jednojajčani blizanac Edmond.

Njegov advokat Fabio Porta kaže da to nije prvi put. Sud je njegovog klijenta oslobodio i 2016. i 2017. “zato što ga nije bilo moguće sa sigurnošću identifikovati ni DNK metodom”.

Braća Truši, etnički Albanci, jednojačani blizanci koji se jednako oblače i imaju iste tetovaže, nose toliko sličan genetski profil da ih je moguće razlikovati jedino otiscima prstiju. A momci, naravno, na “poslu” nose rukavice, piše hrvatska novinska agencija Hina, prenose “Vijesti”.

Obojica imaju podeblji policijski dosije i povezuju se sa više stotina provala u kuće širom sjeverne Italije. Ali dokazati im, zasad, ne uspijevaju ništa.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!