Ferrero bi da otkupi lješnike pjevača Bijelog dugmeta: Nisu znali da tako nešto ima na Balkanu

Da probate moj plod ne bi vjerovali, kao da ste uzeli kašičicu Nutelle. Poslao sam u Švajcarsku na analizu šaku lješnika i nisu mogli vjerovati da tako nešto postoji na Balkanu i da se uzgaja, rekao je Islamović

Alen islamović (Foto: Printscreen)

Alen Islamović, nekadašnji frontmen grupe Bijelo dugme, posljednjih godina se bavi i uzgojem lješnika.

“Moje sorte su najtraženije na svjetskom tržištu za fabrike čokolada, za preradu lkera i za pravljenje ulja. Radiću na tome da brendiram svoje plodove pod nazivom ‘Lješnjak s Une’, a to će početi za par godina. Kad odem u penziju moja farma će biti kapaciteta deset do 15 tona lješnika. Za mene se zanimaju prerađivači lješnika Švajcarske, Austrije i Ferrero Rocher. Mi održavamo farmu propisanim pesticidima Evropske unije. Da probate moj plod ne bi vjerovali, kao da ste uzeli kašičicu Nutelle. Poslao sam u Švajcarsku na analizu šaku lješnika i nisu mogli vjerovati da tako nešto postoji na Balkanu i da se uzgaja”, rekao je Islamović za CdM.

Rekao je da farmu vode brat njegove supruge i on, a njena površina je 25.000 metara kvadratnih.

“Rad na plantaži kreće od marta, aprila pa do septembra ili oktobra. U sedam dana dovoljna su dva da održavaš plantažu, zalivaš, štitiš od parazita, prskanje, prehranjivanje preko korijena, lista i tako dalje. Tu ljubav prema zemlji i poljoprivredi mi je usadio otac koji je to volio. Bihaćko polje je najpogodnije za lješnik u našoj zemlji, jer ima pijeska i sedre u sebi, odličnu nadmorsku visinu. Ja sam srećan djed koji očekuje još unučića tokom godine. Želim da imam velliku porodicu, jer smo moja supruga Marjana i ja iz velikih porodica”, rekao je Islamović.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!