Din Pjetrović u utorak ide u bolnicu u Turskoj: Pomaka ima, nervi u nogama se “bude”

Počeo je da se javlja pritisak u nogama, osjećam peckanje, bolove… Ljekari su mi rekli da se ’bude’ nervi. Jači sam i u rukama, razgibaniji čak i, kada napravim špagu, iz kukova ponekad pomjerim obje noge po nekoliko puta, što je ranije bilo nezamislivo. Posebno jak je taj osjećaj od koljena naniže, kaže Din

Foto: Fokuspress.com

Din Pjetrović, tridesetčetvorogodišnji mladić iz Gusinja koji je 2015. godine doživio saobraćajnu nesreću nakon koje je ostao nepokretan, u utorak će otputovati u Tursku, gdje će mu ljekari u čuvenoj bolnici „Liv“ kazati koliko još terapija matičnim ćelijama treba da primi.

Foto: Fokuspress.com

Din, za koga su akciju prikupljanja novca za liječenje, koje je koštalo 36.600 eura, u Njujorku pokrenuli drug iz djetinjstva Ermin Eddie Deljanin, Šeljo Laličić, Miljo Gačević, Ruždo Pjetrović, osoblje kluba “Mrki’s Place” i restorana “Napolis” u Astoriji, kao i brojni građani Gusinja i Plava, kaže u razgovoru za Portal Revije Fokus da, nakon liječenja u Turskoj, ima pomaka.

„Počeo je da se javlja pritisak u nogama, osjećam peckanje, bolove… Ljekari su mi rekli da se ’bude’ nervi. Jači sam i u rukama, razgibaniji čak i, kada napravim špagu, iz kukova ponekad pomjerim obje noge po nekoliko puta, što je ranije bilo nezamislivo. Posebno jak je taj osjećaj od koljena naniže“, kaže Din.

U bolnici u Turskoj je konstantno radio vježbe, da nervi ojačaju.

Sa liječenja u bolnici “Liv” (Foto: Fokuspress.com)

„Zato primam matične ćelije, a potom injekcije korteks za jačanje nerava, po pet u obje noge. Potom slijedi ozonska terapija, koja se prima da se ne bi začepili krvni sudovi. Kad primam injekcije, koji put osjetim ubod u nogu. Za sve to vrijeme rade se vrežbe sa specijalizovanim timom“, kaže ovaj skromni mladić, koji ne gubi nadu da će opet stati na svoje noge.

Nakon nesreće, Dina su iz bolnice u Beranama hitno transportovali u Klinički centar Crne Gore (KCCG), gdje je smješten na odjeljenje intenzivne njege. Ljekari su utvrdili da je dobio frakturu sedmog i osmog pršljena…

Sa liječenja u bolnici “Liv” (Foto: Fokuspress.com)

“Na odjeljenju intenzivne njege sam proveo 22 dana. Prognoze ljekara su bile da ću ostati prikovan za krevet, da neću moći da pomjeram ruke”, ispričao je ranije Din.

Na svu sreću nije bilo tako, a ovaj hrabri i uporni momak, nakon operacije u KCCG, koju su uradili ljekari iz Beograda, svakog dana vježba, popravlja motore i kaže da mu ne treba ničija pomoć.

Din će po odlasku u bolnici „Liv“ primiti ozonsku terapiju, a potom, u februaru, u Gusinju korteks injekcije, koje prima svaka tri mjeseca“.

Kući neprestano trenira (Foto: Fokuspress.com)

Njemu su iseljenici iz Udruženja Euro Gusinje ranije pomogli, kada su mu platili četiri sedmice rehabilitacije u Sloveniji, mjesec dana u Igalu, donirali novac za sprave, odlaske na brojne klinike u Beogradu, lijekove…

“Zahvaljujući njima svakodnevno treniram, vozim kolica i po deset kilometara…”, kaže Din, ne proštajući priliku da svima koji su mu pomogli od srca zahvali, sa vjerom da će ubrzo ponovo stati na svoje noge.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!