Dodijeljene nagrade “Iskra”: Dobitnici Blažo Sredanović, Bošnjačka dijaspora u Švajcarskoj…

Firma “BM Kameleon” iz Podgorice nagrađena je za doprinos lokalnoj zajednici. Ta je firma u protekle četiri godine, sa partnerima, renovirala domove četrdesetak porodica ili pojedinaca koji žive u lošim uslovima

Foto: nagradaiskra.me

Crnogorski iseljenik, 82-godišnji Blažo Sredanović, dobitnik je ovogodišnje nagrade za filantropiju “Iskra” za individualni doprinos.

Nagrade i priznanja za filantropiju pojedincima i organizacijama dodijeljene su sinoć na ceremoniji na Cetinju, gdje je obilježen i jubilej, deset godina “Iskre”.

Specijalna nagrada za životno djelo dodijeljena je Sofiji Klikovac, koja je postavila temelje predškolskog obrazovanja u Crnoj Gori. Za doprinos dijaspore nagrađena je Bošnjačka dijaspora u Švajcarskoj.

Foto: nagradaiskra.me

Firma “BM Kameleon” iz Podgorice nagrađena je za doprinos lokalnoj zajednici. Ta je firma u protekle četiri godine, sa partnerima, renovirala domove četrdesetak porodica ili pojedinaca koji žive u lošim uslovima, prenose “Vijesti”.

Za doprinos na nacionalnom nivou nagrađena je kompanija “Domen”.

Sinoć su na Cetinju dodijeljene i jubilarne nagrade, pa je za doprinos na nacionalnom nivou nagrada pripala Societe Generale banci, koja je, kako navode iz žirija za dodjelu godišnjih nagrada za filantropiju, tokom deset godina donirala više od pola miliona eura.

Foto: nagradaiskra.me

Za doprinos lokalnoj zajednici, jubilarna nagrada je dodijeljena Elko timu.

“Iskra” priznanja za filantropiju dodijeljena su Tatjani Vukićević i Konstantini Maraš iz Nikšića. Njih dvije su dobitnice specijalnog priznanja za humanost. One su sugrađanima spasile živote doniranjem bubrega.

Specijalno priznanje za građanski doprinos opštem dobru dobila je Novljanka Milanka Stijović.

Jubilarna priznanja za građanski doprinos opštem dobru dobile su Marina Kovačević iz Župe nikšićke i Dejana Dizdar sa Cetinja.

Specijalno priznanje za dobročinstvo dodijeljeno je kraljici Jeleni Savojskoj.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!