Skandal sa maloljetnicom došao do suda: Tužilaštvo pokrenulo postupak protiv Branka Perića

Perić je podnio ostavku na mjesto zamjenika gradonačelnika Bora i posle svega je izjavio da je fotografija njegovog poljupca sa djevojčicom nastala kada joj je čestitao na dobro urađenom poslu. On je tvrdio i da se sa ostalim djevojkama, koje su bile angažovane, pozdravio na sličan način. Međutim, nakon što su fotografije dospjele u javnost, u cio slučaj se umiješala i policija

Foto: Facebook

Više javno tužilaštvo u Zaječaru dalo je nalog Policijskoj upravi u Boru za prikupljanje dodatnih obavještenja protiv Branka Perića (60), koji je i dalje aktuelni zamjenik gradonačelnika grada Bora, piše “Blic”.

On se našao u centru skandala i šokirao javnost u Srbiji, jer su na Facebooku osvanule fotografije na kojima se grli i ljubi sa petnaestogodišnjom djevojčicom.

Slike su ubrzo sklonjene, ali ih je, u međuvremenu, vidio i preuzeo veliki broj pratilaca ove društvene mreže.

Perić je podnio ostavku na mjesto zamjenika gradonačelnika Bora i posle svega je izjavio da je fotografija njegovog poljupca sa djevojčicom nastala kada joj je čestitao na dobro urađenom poslu. On je tvrdio i da se sa ostalim djevojkama, koje su bile angažovane, pozdravio na sličan način.

Međutim, nakon što su fotografije dospjele u javnost, u cio slučaj se umiješala i policija.

“Djevojčica je negirala da je imala bilo kakav odnos sa tim funkcionerom”, rekao je “Blicu” izvor iz istrage.

Kako je djevojčica starija od 14 godina, nema krivičnog djela obljube nad djetetom.

Foto: Facebook

Ministarka pravde Nela Kuburović poručila je danas da je polno uznemiravanje za svaku vrstu osude, bez obzira da li je u pitanju funkcioner ili ne.

Ukazujući da se naše društvo suočava sa problemom seksualnog zlostavljajnja, Kuburović je rekla novinarima da je upravo zbog toga Ministarstvo pravde u prethodne dvije godine dosta uradilo i kroz izmjene Krivičnog zakonika i kroz Zakon o sprečavanju nasilja u porodici.

“Izmjenama Krivičnog zakonika uvedena su nova krivična djela koja nisu postojala u našem pravnom sistemu, a sve u skladu sa ratifikovnim Instanbulskom konvencijom, tako da sada imamo mogućnost da se lica procesuiraju za polno uznemiravanje”, rekla je ministarska pravde.

Ona smatra da je ključno da, koliko god u društvu bilo otpora prilikom donošenja takvih izmjena, tužilaštvo i sudovi rade u procesuiranju te vrste krivičnih djela.

Podsetila je da je u Srbiji za manje od godinu dana od početka primjene novih zakonskih odredbi donijet veliki broj osuđujućih presuda i zaključila da je polno uznemiravanje za svaku vrstu osude, bez obriza da li je u pitanju funkicioner ili ne.

Ona je istakla da zakon treba da djeluje represivno i ukoliko se bilo koji oblik krivičnog djela desi, očekuje da nadležni organi reaguju i da u razumnom roku sankcionišu takvo ponašanje.

Predsjednik Opštine Bor juče je podnio ostavku zbog uznemiravanja maloljetnice, a predsjednik Opštine Brus pred sudom odgovara za polno uznemiravanje.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!