Memoari Michelle Obama, Becoming, već prodati u dva miliona primjeraka

Kombinovana prodaja knjige u tvrdom povezu, e-knjige i audio verzije u SAD-u i Kanadi nadmašila je dva miliona primjeraka u prvih 15 dana, objavila je izdavačka kuća Crown Publishing

Knjiga bivše prve dame Michelle Obama, Becoming, prodaje se tempom rijetko viđenim za memoare ili za bilo koju knjigu koja nije iz domena literature.

Kombinovana prodaja knjige u tvrdom povezu, e-knjige i audio verzije u SAD-u i Kanadi nadmašila je dva miliona primjeraka u prvih 15 dana, objavila je izdavačka kuća Crown Publishing.

Poređenja radi, za memoare bivše prve dame Hillary Rodham Clinton’s  Living History trebalo je mjesec dana da se prodaju u milion primjeraka.

Za knjigu bivšeg predsjednika Georgea W. Busha, Decision Points, trebalo je nekoliko sedmica da bude prodata u dva miliona primjeraka.

Knjiga bivšeg predsjednika Billa Clintona, My Life, brzo je prodata u milion primjeraka, ali joj je trebalo znatno duže da dostigne cifru od dva miliona.

Knjiga Becoming, koja se pojavila u knjižarama 13. novembra, ima tiraž od 3,4 miliona primjeraka u tvrdom povezu, piše Al Jazeera.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!