Kašogijevi sinovi za CNN: Porodica neće naći mir dok oca primjereno ne sahranimo (VIDEO)

Sve što sada želimo jeste da ga sahranimo na groblju Al-Baki u Medini (u Saudijskoj Arabiji) s ostatkom njegove porodice, rekao je najstariji Kašogijev sin

Foto: Printscreen/CNN

Sinovi saudijskog novinara Džamala Kašogija rekli su da porodica neće naći mir dok oca primjereno ne sahrane.

Salah i Abdulah Kašogi rekli su to u intervjuu za CNN, dodajući da vjeruju da će odgovorni za očevu smrt biti privedeni pravdi.

“Sve što sada želimo jeste da ga sahranimo na groblju Al-Baki u Medini (u Saudijskoj Arabiji) s ostatkom njegove porodice”, rekao je najstariji Kašogijev sin.

“O tome sam razgovarao sa saudijskim vlastima i nadam se da će se to uskoro dogoditi. Kralj (Salman) je naglasio da će svi uključeni u to biti privedeni pravdi. I nadam se tome. To će se dogoditi”, dodao je on.

Braća, koja su Kašogija opisala kao “umjerenog čovjeka koji je volio svoju zemlju i vjerovao u monarhiju”, rekla su da sve što znaju u ovoj fazi jeste da se “nešto loše dogodilo njihovom ocu”, prenosi N1.

“Zaista se nadam da, šta god da mu se dogodilo, nije bilo bolno za njega, ili da je bilo brzo. I da je mirno umro”, rekao je Abdulah.

“Čekam da se ustanove činjenice”, kazao je Salah, dodajući da zna da je mrtav.

Dva dana prije Washington Post je objavio komentar turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana u kome tvrdi da je naredba da se ubije novinar “došla s najviših nivoa saudijskih vlasti”.

Kašogi je zadavljen nekoliko trenutaka nakon što je ušao u saudijski konzulat u Istanbulu 2. oktobra, rekao je turski državni tužilac u srijedu i dodao da je njegovo tijelo raskomadano.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!