Matiji Bećkoviću i trojici srpskih intelektualaca zabranjen ulazak u Crnu Goru

Prelazak državne granice, osim Bećkoviću, uskraćen je i istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću, kao i srpskom političaru i pravniku Dejanu Miroviću, saopšteno je “Danu” iz Granične policije

Matija Bećković (Foto: Fokuspress)

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da je četvorici srpskih intelektualaca – Matiji Bećkoviću, istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću i političaru i pravniku Dejanu Miroviću zabranjen ulazak u Crnu Goru.

Vučić je dodao da će država Srbija da reaguje na to.

“Mi smo zabranili crnogorskim kriminalcima ulazak u zemlju, a oni uvode verbalni delikt i delikt mišljenja”, rekao je Vučić za TV Prva, prenosi N1.

List “Dan” objavio je danas da je Uprava policije donijela rješenje kojim se srpskim intelektualcima zabranjuje ulazak u Crnu Goru.

“Prelazak državne granice, osim Bećkoviću, uskraćen je i istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću, kao i srpskom političaru i pravniku Dejanu Miroviću”, saopšteno je “Danu” iz Granične policije.

“Dan” je objavio da su njihove ranije izjave glavni razlog zabrane, koje su, prema procjeni crnogorskih bezbjednosnih službi, opasnost po sigurnost države.

Reagujući na to, Matija Bećković je za N1 rekao da se ne čudi za sebe, ali da se čudi za istoričare koji su na toj “listi” i da ne zna da li to važi za njega živog ili mrtvog, pošto mrtav planira da živi u Crnoj Gori, prenose “Vijesti”.

Centralna proslava stogodišnjice Podgoričke skupštine i Dana ujedinjenja Crne Gore sa Srbijom i drugim južnoslovenskim narodima biće održana 1. decembra u kripti Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici, a trebalo je da govori i Matija Bećković.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!