Tuga u domu Šehovića, Adisov brat u suzama: Zvao sam ga čim sam čuo, nije se javio, očekivao sam da će me zvati

Adis je bio moj oslonac u životu. Nakon što smo ostali bez oca u ratu, brat mi je bio sve, u suzama je ispričao Alen Šehović

Adis Šehović (Foto: “Avaz”)

Tišina, suze i jecaji vladaju u sarajevskom naselju Briješće, gdje je s porodicom živio hrabri policajac Adis Šehović, piše “Avaz”.

Na pragu porodične kuće Šehovića reportere tog lista dočekao je mlađi brat poginulog policajca, Alen Šehović sa porodicom. Tu je poginuli Adis živio s majkom, suprugom i sinom.

Šehovići su šehidska porodica.

“Adis je bio moj oslonac u životu. Nakon što smo ostali bez oca u ratu, brat mi je bio sve”, u suzama je ispričao Alen Šehović.

On je sinoć radio treću smjenu u jednoj zaštitarskoj agenciji, a rano jutros, kako je rekao “Avazu”, pozvao ga je šura i saopštio mu informaciju o pucnjavi.

“Pitao me je radi li Adis. Znao sam da radi, pa sam ga odmah zvao na telefon. Nije se javljao. Očekivao sam i nadao sam se da će se javiti, ali ipak nije… Poslije su mi kolege iz policije javile šta se desilo”, potreseno priča Šehović.

Adisov brat Alen (Foto: “Avaz”)

Iza Adisa ostao sin koji je krenuo očevim stopama. Prije deset dana upisao je Policijsku akademiju na Vracama.

Alen je istakao da je njegov brat bio ponos porodice, da je bio primjeran i višestruko nagrađivan policajac.

“Uvijek je prvi trčao tamo gdje je bio problem, bez obzira na opasnost. Ja sam mu govorio da ne trči toliko i da se čuva, jer je suviše opasno, a on mi je uvijek odgovarao da mora, jer ‘šta bi bilo kad bi svi policajci okretali glavu od problema i kakav bi tek tada haos bio’. To je bio on, hrabar i predan”, kazao je Alen.

Dodao je da nema dovoljne kazne za ubice.

“Najbolja kazna bila bi da ih dovedu meni da ih ja kaznim i znam kako bih to uradio”, rekao je Alen.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!