Fondacija Budi human: Pomozimo Maši Baošić

Za Mašu je prije šest mjeseci, zahvaljujući humanim ljudima, putem te fondacije prikupljen novac za odlazak na transplantaciju matičnih ćelija na klinici Liv hospital u Turskoj. Nakon toga se njeno stanje znatno poboljšalo, ali Maša još nije samostalna. Po mišljenju ljekara, potrebni su joj novi tretmani matičnim ćelijama, kako bi se njeno stanje poboljšalo

Fondacija Budi human počela je da prikuplja novac za liječenje djevojčice Maše Baošić.

Maša ima 16 mjeseci. Rođena je sa atrezijom jednjaka i odmah po rođenju, 2017. godine, je uspješno operisana.

Po prebacivanju na neonatologiju, Maša je izgubila kiseonik, što je dovelo do velikog oštećenja mozga i dijagnostikovana joj je cerebralna paraliza.

Za Mašu je prije šest mjeseci, zahvaljujući humanim ljudima, putem te fondacije prikupljen novac za odlazak na transplantaciju matičnih ćelija na klinici Liv hospital u Turskoj. Nakon toga se njeno stanje znatno poboljšalo, ali Maša još nije samostalna. Po mišljenju ljekara, potrebni su joj novi tretmani matičnim ćelijama, kako bi se njeno stanje poboljšalo.

“Zajedničkim snagama možemo da pomognemo Maši da prikupi potrebna sredstva za novu transplantaciju matičnih ćelija i rehabilitacije koje su joj neophodne. Pomozimo Maši! Upišimo 22 i pošaljimo SMS na 14543”, piše u saopštenju Gondacije.

Maši možemo pomoći i uplatom na žiro-račun 520-38845-37 ili devizni račun 520042000000887853. IBAN broj: ME25520042000000887853.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!