Video koji je uznemirio Ameriku: Žena je na silu dovela dijete do vrata kuće, pozvonila i pobjegla

Vlasti kažu da je žena koja je ostavila dijete prijateljica njegove majke koja je trenutno u bolnici. Žena je, čini se, pogriješila kuću i mislila da dijete ostavlja kod njegovog oca koji živi u susjednoj kući. Otišla je, a da nije provjerila je li to prava kuća, ima li neko u njoj i je li dijete u redu

Video žene koja dovodi dvogodišnjeg dječaka do ulaznih vrata jedne kuće, frenetično pozvoni i tada odlazi automobilom ostavljajući dijete pred vratima potpunog stranca, postao je viralan i izazvao zabrinutost javnosti, piše CBS News.

U srijedu veče nadzorne kamere snimile su ženu kako u Springu u Teksasu dovlači dječaka za ruku, zvoni na vrata i onda se brzo udaljava dok zbunjeno i preplašeno dijete ostaje samo pred vratima.

Identitet djeteta i žene u početku nije bio poznat pa su mnogi koji su vidjeli video pretpostavili da se radi o dječakovoj majci. Međutim, u četvrtak je iz kancelarije šerifa okruga Montgomery objavljeno još detalja o uznemirujućem događaju.

Vlasti kažu da je žena koja je ostavila dijete prijateljica njegove majke koja je trenutno u bolnici. Žena je, čini se, pogriješila kuću i mislila da dijete ostavlja kod njegovog oca koji živi u susjednoj kući. Otišla je, a da nije provjerila je li to prava kuća, ima li neko u njoj i je li dijete u redu.

Sada joj prijeti kazna za napuštanje djeteta.

Scott Spencer iz šerifove kancelrije rekao je kako je vlasnik kuće pred kojom je dijete ostavljeno odmah nazvao policiju čim je ugledao mališana pred vratima. Policija je pregledala snimak nadzorne kamere i ispitala kompije prepoznaju li dijete.

Video koji traje 23 sekunde policija je objavila i na svom Facebooku, nadajući se da će dječaka neko prepoznati.

Tek sljedećeg dana javio se otac djeteta koji živi u susjednoj kući i koji u vrijeme policijskog ispitivanja nije bio tu, prenosi Jutarnji.hr.

Tokom istrage, policajci su doznali da je majka djeteta ocu poslala poruku u kojoj ga obavještava da će jedna prijateljica ostaviti malog kod njegove kuće tokom ranog poslijepodneva. Kad se prijateljica i dijete nisu pojavili, otac je zaključio da se plan promijenio i otišao je od kuće.

O djetetu trenutno brine socijalna služba koja će odlučiti može li ga se uopšte vratiti porodici. Majka djeteta je bila u bolnici i zbog toga nije znala da je njena prijateljica pogriješila adresu.

Policija je u međuvremenu otkrila identitet žene, ali tu informaciju nije podijelila sa javnošću.

“Čeka je optužba za napuštanje djeteta. Snimak djeteta ostavljenog samog ispred kuće vrlo je uznemirujući’, rekao je Spencer.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!