Stravična saobraćajna nesreća na autoputu Beograd – Niš: U dva lančana sudara sedmoro mrtvih, 37 povrijeđenih, zapaljeni kamioni…

Udesi su se dogodili u gotovo isto vreme, jutros oko 7:15. Uzrok nesreće je gusta magla zbog koje je vidljivost bila smanjena na desetak metara. Svjedoci su u šoku od jezvog prizora

Foto: Printscreen/RTS

Na autoputu Beograd-Niš, između Ćuprije i Jagodine, dogodila su se dva lančana

sudara u kojima je najmanje sedam osoba poginulo, a, prema dosadašnjim podacima, 37 povređeno.

Među povrijeđenima, srećom, nema djece.

Saobraćaj u oba smjera je zaustavljen, u sudaru je učestvovalo više od 40 vozila – kamioni, automobili na obje strane autoputa. Neka od vozila su potpuno uništena, do neprepoznatljivosti.

Kako saznaje Central medija, od četvoro poginulih u jednom udesu, troje su najvjerovatnije stranci, a njihova tijela izvučena su iz automobila sa švajcarskom registracijom.

“Iz kamiona sa našim tablicama izvučeno je još jedno poginulo lice”, rekli su za taj portal u jagodinskoj hitnoj pomoći, prenosi “Blic”.

Naime, paralelno su se dogodile dve saobraćajne nesreće, jedna u smjeru Beograd-Niš, druga u smeru Niš-Beograd.

U Opštu bolnicu u Jagodini smješteno je sedam povređenih osoba – dvoje državljana Srbije i po jedan Njemac, Grk, Turčin, Albanac i Poljak. Kako je Tanjugu izjavio direktor bolnice Miloš Lukić, jedna osoba je prebačena na odeljenje neurohirurgije u Ćupriji, a ostale su zadržane u Jagodini, i radi se o hirurškim i ortopedskim povredama.

“Povrede su ozbiljne, ali niko nije životno ugrožen”, rekao je Lukić.

U Urgentnom centru Opšte bolnice u Ćupriji, centralne i najveće zdravstevne ustanove između Beograda i Niša, na zbrinjavanju povrijeđenih “angažovani su brojni ljekari uključujući i direktora Slobodana Gajića”, rečeno je Tanjugu.

U prvoj saobraćajnoj nesreći, od Beograda ka Nišu, četiri osobe su poginule, a deset je povrijeđeno. U toj nesreći učestvovalo je više od deset vozila, pri tome su se dva kamiona zapalila.

Drugi sudar se desio na istom mjestu, ali u drugom smeru, od Niša ka Beogradu. U toj nesreći tri osobe su poginule, a više od deset povrijeđeno. U sudaru je učestvovalo devet kamiona i nekoliko automobila.

Udesi su se dogodili u gotovo isto vreme, jutros oko 7:15.

Uzrok nesreće je gusta magla zbog koje je vidljivost bila smanjena na desetak metara.

“Kretao sam se iz pravca Niša nekom normalnom brzinom. Bila je neka sumaglica, a kada sam prošao Moravu – zid. Ništa se ne vidi. Tolika je magla bila. Počeo sam odmah da kočim, sustigao sam kamion ispred sebe, stao, izašao iz kamiona i već su vozila počela da se udaraju”, posvedočio je za RTS jedan od vozača.

Svjedoci su u šoku od jezvog prizora.

“Bilo je jako nepregledno, vidio sam pored sebe u kolima mrtvu ženu,a pored nje dvoje djece…”, rekao je jedan od očevidaca horora na autoputu.

Na licu mesta je bilo šest vatrogasnih vozila, a vatrogasci su izvlačili ljude zarobljene u vozilima.

Saobraćaj na autoputu u oba smera je u potpunosti prekinut. Alternativni pravac smjera Beograd-Niš je isključenje na petlji Jagodina ka gradu, do Ćuprije. Iz Niša ka Beogradu isključenje je na petlji Ćuprija do grada, zatim do Jagodine, gdje se nazad vozila vraćaju na autoput ka Beogradu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!