Kako sam mogao da kažem “ne”: Doktor uslišio molbu dječaka i operisao njegovog plišanog medu

Džeksonova porodica kaže da je zahvalna doktoru koji je uradio sve što može da se njihov sin osjeća dobro tokom strašnih trenutaka. „Bio je tako ponosan. Meda je ležao pored njega u bolničkom krevetu”, rekao je Džeksonov otac Rik Meki za CBS

Foto: Twitter: PDMCNEELY

Kanadski hirurg, iako bez iskustva u tom polju medicine, izvršio je eksperimentalnu operaciju, i to „na živo”, bez anestezije – na plišanom medvjedu.

Doktor Danijel Meknili nikada nije radio sličnu operaciju, ali je pristao na zahtjev vlasnika medvjeda, piše BBC na srpskom jeziku.

Osmogodišnji Džekson Meki morao je na operaciju, pa je od doktora tražio da operiše i njegovog plišanog medvjeda, prenose “Vijesti”.

„Kako sam mogao da kažem ne”, naveo je Meknili na Twitteru, uz fotografije operacije, tokom koje je medvjed dobio i masku za kiseonik.

Sve se dobro završilo i oba pacijenta se uspješno oporavljaju.

Džekson ima stanje nazvano hidrocefalus, a doktor Meknili je njegov neurohirurg otkako se rodio.

Hidrocefalus karakteriše povećana količina moždane, odnosno cerebrospinalne tečnosti.

Operacija je obavljena da bi bio popravljen šant – silikonska „cjevčica” sa ugrađenim „ventilom”, čiji je cilj da uklanja višak tečnosti i sprječava povećanje pritiska u lobanji.

Džeksonova porodica kaže da je zahvalna doktoru koji je uradio sve što može da se njihov sin osjeća dobro tokom strašnih trenutaka.

„Bio je tako ponosan. Meda je ležao pored njega u bolničkom krevetu”, rekao je Džeksonov otac Rik Meki za CBS.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!