Zbornik radova “Potomci crnogorskih iseljenika u latinoameričkim zemljama i identitet budućih generacija” promovisan u Buenos Ajresu

Knjiga sadrži sedamnaest porodičnih priča potomaka crnogorskih iseljenika  iz raznih latinoameričkih država – Argentine, Paragvaja, Perua i  Meksika

Zbornik radova pod nazivom “Potomci crnogorskih iseljenika u latinoameričkim zemljama i identitet budućih generacija”, u izdanju Matice crnogorske ogranka Buenos Ajres, promovisan je u Buenos Ajresu, u mjestu Quinta las Ombues, u kojem se nalaze muzej, biblioteka i istorijski arhiv opštine San Isidro.

Knjiga sadrži sedamnaest porodičnih priča potomaka crnogorskih iseljenika  iz raznih latinoameričkih država – Argentine, Paragvaja, Perua i  Meksika, piše portal crnogorsko-argentinskafondacija.me.

U prvom poglavlju predstavljeni su radovi iz Argentine čiji su autori: Ivan Damjanović, Zorka Ivanović, Huan Pablo Krekun, Sofija Lakonić, Silvana Marković, Katalina Milović, Emilio Ognjenović, Karina Orahovac Milić, Arsenio Popović, Blanka Vratnica, Nikolas Vukasović i Marina Vukošić.

U drugom poglavlju predstavljeni su radovi iz Meksika, autorki Karine Kuljače i Aleksandre Hajduković. U trećem poglavlju predstavljen je rad autora Andresa Lakonića iz Paragvaja, dok je u četvrtom poglavlju predstavljen rad autora Aleksa Rohasa Božovića iz Perua.

Uvod je napisao ambasador Crne Gore u Republici Argentini Gordan Stojović, dok je teorijski pristup migracijama opisao istaknuti profesor Univerziteta Buenos Ajres, Huan Karlos Radović.

Moderator Marina Vukošić upoznala je posjetioce sa saržajem knjige i opisala radove autora, ističući temu njihovog viđenja identiteta budućih generacija Crnogoraca u Lartinskoj Americi.

Promociji su prisustvovali i ambasador Stojović, profesor Fakulteta za crnogorski jezik i književnost Milan Marković, predstavnici muzeja, profesor Univerziteta John Hopkins, iz Vašingtona Siniša Vuković, kao i veliki broj potomaka crnogorskih iseljenika iz Argentine.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!