Pogledajte akciju barske policije: Uhapšeni Beranci, osumnjičeni za iznudu (VIDEO)

“Danas je u prostorije CB Bar pristupio M. D. i prijavio da već duži vremenski period dobija prijetnje po život od N. P. i da strahuje za svoju i bezbjednost svoje porodice. Odmah po prijemu obavještenja, a u koordinaciji sa nadležnim tužiocem, službenici CB Bar su. nakon saznanja o mjestu sastanka i zahtjevima N. P, organizovali obilježavanje novčanica i izveli operativno taktičku radnju zasjeda”, kazali su iz Uprave policije

Foto: Uprava policije

Barska policija je uhapsila Berance Nedeljka Pekovića i Nemanju Babovića koji operativno važe za bezbjednosno interesantne osobe, piše portal Vijesti.me.

Kako saznaju “Vijesti”, oni su uhapšeni zbog osnovane sumnje da su počinili krivično djelo iznuda.

“Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar su danas u efikasnoj akciji lišili slobode bezbjednosno interesantno lice N. P. (37) iz Berana i N. B (28) iz Berana zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo iznuda na štetu M. D. (36) iz Bara.  Naime, danas je u prostorije CB Bar pristupio M. D. i prijavio da već duži vremenski period dobija prijetnje po život od N. P. i da strahuje za svoju i bezbjednost svoje porodice. Odmah po prijemu obavještenja, a u koordinaciji sa nadležnim tužiocem, službenici CB Bar su. nakon saznanja o mjestu sastanka i zahtjevima N. P, organizovali obilježavanje novčanica i izveli operativno taktičku radnju zasjeda”, kazali su iz Uprave policije.

Policajci su, nakon primopredaje traženog iznosa, lišili slobode N. P. i N. B.

Foto: Uprava policije

“Kod N. P. je pronađen i oduzet obilježeni novac. Naime, oštećeni M. D. je prethodno ušao u poslovni odnos kupovine vozila sa trećim licem, koje je poznanik sa osumnjičenim N. P, čime je doveo sebe u situaciju da pod prijetnjom da će biti napadnut prihvati da duguje tom licu 2.500 eura, odnosno da prihvati na sebe nepostojeći dug, a koji od tog lica navodno otkupio osumnjičeni N. P. Nakon toga, N. P. je pod prijetnjama pokušavao da ovaj iznos naplati od oštećenog, na način što je, kako se sumnja, u više navrata dolazio u Bar i od oštećenog pokušavao da iznudi novac. Danas, 16. 05 .2018. godine, N. P. je, sumnja se, u namjeri izvršenja krivičnog djela, došao u Bar sa poznanikom N .B. Oni su, kako se sumnja, došli na radno mjesto oštećenog i pod prijetnjom pokušali da iznude novac, na način što su tražili da im obezbjedi i preda iznos od 500 eura do 15:00 časova. O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji je naložio da se N. P. i N. B. liše slobode zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo iznuda. Okolnosti i uloga drugiih lica u navedenom događaju se ispituju, o čemu ce javnost biti blagovremeno obaviještena”, zaključeno je u soapštenju Uprave policije.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!