Napadač umro u bolnici: Majka koja je branila djecu je policajka (VIDEO)

Policajka Sastre, majka dvije djevojčice koja iza sebe ima više od 20 godina staža te je udata takođe za policajca, prozvana je herojem zbog svoje hrabrosti zbog čega ju je guverner Sao Paula Márcio França nagradio na ceremoniji u nedjelju

Nadzorne kamere ispred privatne škole u Sao Paulu uhvatile su dramatičan trenutak kada je naoružani napadač u subotu ujutro oko 8 sati pokušao opljačkati djecu i njihove roditelje koji su stajali u blizini.

Međutim, u njegovom zlobnom naumu spriječila ga je jedna majka za koju se ispostavilo da je inače policajka koja trenutno nije bila na dužnosti.

Katia da Silva Sastre (42) okomila se na napadača, 21-godišnjeg Eliveltona Neves Moreira koji je prema njima uperio oružje i iznenadila ga kada je izvadila iz torbe izvadila pištolj i ispalila tri metka.

Kako prenosi Jutarnji list, napadač je pogođen pao pri čemu je ispalio dva metka, a onda se u bolovima počeo prevrtati i digao ruke u zrak u znak predaje. Majka u ružičastoj majici došla je do njega i nogom odgurnula pištolj kojeg je bacio, zataknula ga za pantalone, pa odbacila svoju torbicu. Potom je uperila pištolj u njega i mladića nogom okrenula na trbuh i tako dočekala pojačanje.

Policajka Sastre, majka dvije djevojčice koja iza sebe ima više od 20 godina staža te je udata takođe za policajca, prozvana je herojem zbog svoje hrabrosti zbog čega ju je guverner Sao Paula Márcio França nagradio na ceremoniji u nedjelju.

Iako je napadač istog dana umro u bolnici podlegavši ozljedama, policajka Sastre je pohvaljena jer je spasila majke i djecu, koja su se okupila pred školom radi zabave organizovane povodom Majčinog dana, uprkos kobnom ishodu po napadača.

“Nisam znala hoće li pucati na djecu ili na mame ili pak na zaštitara koji je stajao na ulaznim vratima škole. Mislila sam samo kako da odbranim mame, djecu, svoj život i život svojih kćeri. Morala sam što brže zaustaviti njegovu agresiju i spriječiti ga da ikome naudi”, kazala je policajka Sastre.

Ipak, guverner je na posljetku kazao kako je ishod tužan i kako mu je žao što je napadač preminuo.

“Nije idealna situacija jer je osumnjičeni umro. Voljeli bismo da se to nije dogodilo. No to je upozorenje svima koji potežu oružje, da mogu biti ubijeni jer su naši policajci profesionalci i dobro uvježbani da zaštite javnost”, poručio je.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!