Suđenje za zločin u Brezojevicama: Konatar i Šoškić bili uračunljivi kada su ubili Gordanu Dašić i pretukli njenog muža Vuka

Vještak sudske medicine Nemanja Radojević rekao je da Gordana Dašić ne bi preminula da se nakon brutalnog prebijanja nije nalazila u nesvjesnom stanju

Aleksandar Konatar (Foto: Fokuspress.com)

Aleksandar Konatar (35) i Marko Šoškić (24) bili su uračunljivi kada su posljednjeg majskog dana 2016. godine ubili Plavljanku Gordanu Dašić (84) i brutalno pretukli njenog supruga Vuka (82).

To je juče u sudnici bjelopoljskog Višeg suda kazao vještak, dr Gordana Konatar, psihijatar, pišu “Vijesti”. Vještak sudske medicine Nemanja Radojević rekao je da Gordana Dašić ne bi preminula da se nakon brutalnog prebijanja nije nalazila u nesvjesnom stanju.

Radojević je svjedočio u nastavku suđenja Konataru i Šoškiću, optuženima za ubistvo starice i prebijanje njenog supruga. Konatarev branilac, advokat Damir Lekić, “Vijestima” je rekao da je Radojević, odgovarajući na njegova pitanja, objasnio kako je nastupila smrt:

“U tom stanju, krv iz raskidanih krvnih sudova, zbog višestrukih preloma kostiju lica, ušla je u pluća i ugušila se”, kazao je Lekić.

Marko Šoškić (Foto: Fokuspress.com)

Pred vijećem sudije Vukomira Boškovića pročitan je nalaz i mišljenje sudskih vještaka – psihološkinje Nataše Vuković i psihijatra dr Gordane Konatar, koja je kazala da su optuženi krivično djelo počinili u uračunljivom stanju. Odbrana je predložila da komisija vještaka uradi dopunsko vještačenje optuženih, što je sud i prihvatio.

Konatar i Šoškić su optuženi da su 31. maja 2016. u plavskom selu Brezojevice provalili u kuću starijeg bračnog para, a potom, tražeći novac, ugušili ženu, a njenog supruga mučili.

Prema navodima optužnice staricu su ubili zbog 600 eura i puške. Plavljanin Nikola Knežević osumnjičen je da im je pomagao nakon ubistva.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!