Iljir u Debru i Ohridu zaposlio 297 ljudi: Amerikanci naručuju pice preko kol centra u Makedoniji

MIA navodi da je riječ o investiciji Debarca Iljira Selje, koji više od dvije decenije živi i radi u SAD, a od gradonačelnika Debra Ruždija Ljate dobio je posebnu plaketu za doprinos smanjenju nezaposlenosti, posebno među mladima

Na desetine hiljada picerija u dvije hiljade gradova u SAD dobija porudžbine putem kol centra u Makedoniji. Trista zaposlenih u firmi „Slajs“, lociranih u Debru i Ohridu, svakodnevno putem telefona komunicira sa deset do dvadeset hiljada američkih korisnika.

Foto: Digitalspoiler.com

MIA navodi da je riječ o investiciji Debarca Iljira Selje, koji više od dvije decenije živi i radi u SAD, a od gradonačelnika Debra Ruždija Ljate dobio je posebnu plaketu za doprinos smanjenju nezaposlenosti, posebno među mladima, prenosi Tanjug.

Seljina firma u Debru ima 147, a u Ohridu 150 zaposlenih, a najavljuje i novih stotinu radnih mjesta. Objašnjava da putem platforme ove firme korisnici u SAD putem interneta naručuju pice i od zaposlenih u Makedoniji imaju 24-časovnu podršku, prenose „Vijesti“.

 

Vlasnik firme navodi da je prosječna starost zaposlenih između 24 i 28 godina i da je riječ o osobama svih nacionalnosti koje žive u dvije opštine gdje se kol centar nalazi.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!