Brčko: Očuh silovao četrnaestogodišnju pastorku dok joj je majka bila na porođaju

Od izvora bliskog istrazi “Avaz” saznaje da je uhapšeni A. M. u policiji sve priznao. Protiv njega će, najvjerovatnije, biti proširena istraga i zbog nasilja u porodici

Foto: Printscreen

Policija Brčko distrikta uhapsila je A. M. (27) zbog sumnje da je prošle godine silovao svoju 14-godišnju pastorku, piše “Avaz”.

Slučaj je policiji prijavio socijalni radnik jedne osnovne škole u Brčkom, nakon čega je A. M. uhapšen.

Očuh je iskoristio odsustvo majke, koja je bila u brčanskoj bolnici, kako bi zadovoljio svoje polne nagone. 

PREDAT IZVJEŠTAJ

Zaposleni u školi obratili su se policiji 19. marta oko 13 sati i prijavili da je njihova učenica prijavila nastavnicima silovanje tokom prošle godine.

“Prikupljene su informacije i sprovedene istražne radnje, nakon čega je istog dana jedna osoba lišena slobode. Uz izvještaj o krivičnom djelu silovanje iz člana 200 Krivičnog zakona Brčko distrikta, osumnjičeni je predat u nadležnost Tužilaštva Brčko distrikta”, kazao je za “Avaz” šef Operativnog komunikacijskog centra policije Brčko distrikta.

U cijeli slučaj uključen je i Centar za socijalni rad Brčko distrikta.

“Centar je odmah uključen radi zaštite djeteta. Radimo na izmještanju majke i djeteta iz porodične zajednice”, kratko je “Avazu” kazala direktorica Nataša Stevanović.

VANBRAČNA ZAJEDNICA

Od izvora bliskog istrazi “Avaz” saznaje da je uhapšeni A. M. u policiji sve priznao. Protiv njega će, najvjerovatnije, biti proširena istraga i zbog nasilja u porodici.

“Avaz” saznaje i da je djevojčicina majka u vanbračnoj zajednici sa A. M. Sumnja se da je djevojčicu silovao prošle godine, kada je majka bila u bolnici na porođaju.

OBAVIJEŠTENI O DOGAĐAJU

Iz Tužilaštva Brčko distrikta BiH “Avazu” je otvrđeno nam je samo da su obaviješteni o događaju.

“Tužilaštvo Brčko distrikta BiH obaviješteno je o navedenom događaju i sprovodi mjere i radnje iz svoje nadležnosti. S obzirom na to da oštećena osoba ima svojstvo djeteta, u skladu s članom 186 stav 7, a u vezi s članom 84 Zakona o zaštiti i postupanju s djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku Brčko distrikta Bosne i Hercegovine, Tužilaštvo ne smije objaviti tok krivičnog postupka niti odluke donesene u tom postupku”, navodi se u odgovoru glavnog tužioca Zekerije Mujkanovića.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!