Hrvat ubio sina, ljubavnika i rođaku bivše žene, tužilaštvo uvjereno: Suprugu je namjerno poštedio da bi patila cio život

Njegova bivša supruga se u Villingendorf preselila upravo kako bi se sakrila od bivšeg supruga koji je policiji od ranije bio poznat zbog napada i prijetnji. Nažalost, ovaj bivši vojnik uspio je da otkrije lokaciju i upao je na zabavu na kojoj su njegova bivša supruga i ubijeni slavili dječakov prvi dan škole

Foto: Facebook

Hrvat Dražen Dakić, optužen za stravično krvoproliće – ubio je svog sina (6), ljubavnika i rođaku svoje bivše supruge Marije – u petak će sjesti na optuženičku klupu u gradu Rottweilu na Zemaljskom sudu.

U septembru prošle godine ovaj 40-godišnjak šokirao je njemačku javnost nakon što je počinio stravični zločin u Villingendorfu jer se nije mogao pomiriti sa razvodom u februaru prošle godine. Njegova bivša supruga pobjegla je u zadnji tren i potražila pomoć kod susjeda koji su odmah nazvali policiju, a masakr je preživjela i trogodišnja djevojčica koja se sakrila u kući u trenutku zločina. Nakon počinjenog zločina Dakić se dao u bijeg, a uhapšen je nakon pet dana.

U potjeru za ubicom bilo je uključeno 70 pripadnika kriminalne policije. Uhapšen je nakon što su dvije osobe dojavile policiji da su ga vidjele u mjestu Neufra. Nije se opirao hapšenju. Rekao je: “Ja sam onaj kojeg tražite”, a da ga nito ništa nije pitao.

Foto: Facebook

Njemačko tužilaštvo je sigurno je u jednu stvar: bio je to monstruozan zločin iza kojega se krio perfidan plan: bivšu suprugu je namjerno poštedio kako bi patila cijeli život, piše Bild.

On je u avgustu kupio oružje kojim je počinio stravičan zločin u Villingendorfu, u saveznoj pokrajini Baden-Württemberg, prenosi Jutarnji.hr.

Njegova bivša supruga se u Villingendorf preselila upravo kako bi se sakrila od bivšeg supruga koji je policiji od ranije bio poznat zbog napada i prijetnji. Nažalost, ovaj bivši vojnik uspio je da otkrije lokaciju i upao je na zabavu na kojoj su njegova bivša supruga i ubijeni slavili dječakov prvi dan škole.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!