Monstrum sa Floride se pojavio pred sudom: Ćutao i gledao u pod, poludio nakon smrti majke (VIDEO)

Na prethodnom ispitivanju u policiji Kruz je odmah priznao kako je krivac za krvoproliće, a policija je izvijestila kako je u ruksaku, osim poluautomatske puške AR-15, imao još metaka i kako se do škole, iz koje je ljetos izbačen, dovezao Uberom. Ruksak je odbacio kada su učenici nakon pucnjave počeli bježati kako bi se uklopio u masu, pa je s mesta pucnjave pobjegao pješice, ali je ubrzo potom uhapšen. Ipak, prije hapšenja svratio je u “Sabvej” na piće, a zatim i u “MekDonalds” kako bi nešto pojeo

Foto: YouTube/Printscreen

Pomahnitali Nikolas Kruz koji je u ubilačkom pohodu u srednjoj školi Stuneman Daglas u gradu Parklandu u američkoj saveznoj državi Floridi u srijedu poslijepodne nemilosrdno ubio 17 ljudi i ranio više od 10, zadržan je u pritvoru bez mogućnosti izlaska uz kauciju.

Prvi put na sudu 19-godišnjak se pojavio u četvrtak i nije progovorio ni riječ, samo je sudiji ljubazno potvrdio kako se zove, a pogled mu je većinu vremena bio uperen u pod.

Bio je obučen u narandžasto odijelo, a noge i ruke bile su mu okovane lisicama. Pored njega je stajala njegova advokatica koja ga je tješila tapšući ga po ramenima. Kruz je, naime, prijetio da će se ubiti, zbog čega se nalazi pod posebnom prismotrom.

Na prethodnom ispitivanju u policiji Kruz je odmah priznao kako je krivac za krvoproliće, a policija je izvijestila kako je u ruksaku, osim poluautomatske puške AR-15, imao još metaka i kako se do škole, iz koje je ljetos izbačen, dovezao Uberom.

Ruksak je odbacio kada su učenici nakon pucnjave počeli bježati kako bi se uklopio u masu, pa je s mesta pucnjave pobjegao pješice, ali je ubrzo potom uhapšen. Ipak, prije hapšenja svratio je u “Sabvej” na piće, a zatim i u “MekDonalds” kako bi nešto pojeo.

Nakon masakra, na vidjelo izlazi sve više detalja o životu mladog Nikolasa, koji je iz ove iste škole izbačen zbog problematičnog ponašanja.

MAJČINA SMRT

Njegova majka koja ga je usvojila preminula je u novembru od upale pluća. Čini se kako je Linda Kruz (68), čiji je suprug Rodžer umro prije nekoliko godina od srčanog udara, bila jedina osoba s kojom je ovaj mladić bio blizak, piše Jutarnji.hr.

Lindina zaova Barbara Kumbatović za “Vašington post” je izjavila kako je Nikolas stalno imao problema u školi i kako se njegova majka s time nosila najbolje što je mogla.

Foto: Facebook (Blic)

“Vjerovatno je bila predobra prema njemu. Bila je divna žena i pružila njemu i njegovom polubratu prekrasan dom. Jako se trudila da im omogući dobar život”, kazala je, prenosi “Blic”.

Njena smrt očigledno je bila okidač Nikolasovog ludila.

OPASNI PSIHOPATA

FBI je priznao kako su bili, i to ne samo jednom, upozoreni na ubicu – u avgustu su obaviješteni da je Kruz na YouTubeu ispod jednog videa napisao kako će postati “profesionalni školski ubica”.

Ben Benington, koji je objavio video ispod koje se našla ta poruka, bio je zabrinut i upozorio je FBI koji sada sprovodi temeljnu istragu o tome kako se pristupilo toj informaciji i nastoji utvrditi jesu li u postupku počinjene greške.

U međuvremenu je vođa bijelih suprenacista iz neonacističke paravojne skupine “Republic of Florida” (ROF) potvrdio da je Kruz bio član njihove organizacije, javila je agencija AP. Ipak, isti neonacistički vođa kasnije je opovrgao svoje riječi, a i u policiji su rekli da nemaju informacija o njegovom djelovanju u ROF-u.

Kada je njegovo ime objavljeno kao ime ubice, nekolicina učenika kazala je da su znali da je o njemu riječ i da je Kruz na društvenim mrežama objavljivao uznemirujući sadržaj poput fotografija životinja koje je sam ubio.

Šerif Skot Izrael rekao je u četvrtak da su sve porodice obaviještene o stradalima i da će listu žrtava objaviti kasnije.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!