Fondacija za slobodu i demokratiju: Miodragu Vlahoviću nagrada “Ramon Trias Fargas”

U izjavi za portal rtcg.me, Vlahović ističe da nagrada pripada svim liberalima crnogorskim, koji su bili za slobodu i za Crnu Goru kad je bilo najteže, a da je posvećuje sjećanju na velikog čovjeka, narodnog heroja Komnena Cerovića, kome, kako je kazao, svi dugujemo veliko poštovanje

Foto: Printscreen

Fondacija za slobodu i demokratiju dodijelila je crnogorskom diplomati Miodragu Vlahoviću visoku nagradu “Ramon Trias Fargas”, prenosi portal rtcg.me.

Vlahović je bio ministar vanjskih poslova u maju 2006. kada su građani Crne Gore odlučili na referendumu da napuste uniju sa Srbijom.

Stoga je on, kako se navodi u obrazloženju, jedan od glavnih pregovrača jedne od posljednjih “nezavisnosti” koja se dogodila u Evropi, definišući ciljeve vanjske politike Crne Gore i vodeći našu zemlju ka priznanju u UN, i ulasku u NATO.

U izjavi za portal rtcg.me, Vlahović ističe da nagrada pripada svim liberalima crnogorskim, koji su bili za slobodu i za Crnu Goru kad je bilo najteže, a da je posvećuje sjećanju na velikog čovjeka, narodnog heroja Komnena Cerovića, kome, kako je kazao, svi dugujemo veliko poštovanje.

Vlahović je bio ambasador Crne Gore u SAD, Kanadi, Islandu, a sada je ambasador u Vatikanu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!