Užas u Novom Pazaru: Petarda raznijela šaku osamnaestomjesečnoj bebi

“Roditelji su ispričali da je bebu u krilu držala baba koja joj je u jednom trenutku dala petardu. Da li je petarda već bila zapaljena ili se zapalila dok se dijete njome igralo nije jasno, ali je ubrzo eksplodirala i bukvalno djevojčici raznijela desnu šaku”, ispričao je izvor “Blica”. Taj list nezvanično saznaje da su djevojčici već amputirana dva prsta

Foto: Printscreen

Djevojčica stara 18 mjeseci primljena je danas na hirurško odjeljenje novopazarske Opšte bolnice sa teškim povredama desne šake prouzrokovanim,  kako nezvanično saznaje “Blic”, eksplozijom petarde.

Prema nezvaničnim saznanjima “Blica”, beba je povrijeđena oko podneva u porodičnoj kući, u jednom selu nadomak Novog Pazara.

“Roditelji su ispričali da je bebu u krilu držala baba koja joj je u jednom trenutku dala petardu. Da li je petarda već bila zapaljena ili se zapalila dok se dijete njome igralo nije jasno, ali je ubrzo eksplodirala i bukvalno djevojčici raznijela desnu šaku”, ispričao je izvor tog lista.

Roditelji su dijete hitno prevezli do novopazarske Opšte bolnice gdje su ljekari konstatovali kompletno zdrobljavanje palca, kažiprste i dijela desne šake.

“Dete je hitno operisano i nakon toga sanitetom, uz pratnju medicinske ekipe, upućeno na odjeljenje za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju Instituta za majku i dete u Beogradu”, kazala je portparolka te zdravstvene ustanove, doktorka Suada Gicić Skenderi.

Kako nezvanično saznaje “Blic”, djevojčici su već amputirana dva prsta, a ljekari u Beogradu će pokušati da sačuvaju treći prst i saniraju teške povrede šake. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!